היי. שיפרתי לאחר סיום לימודי את אחד השאלונים במתמטיקה, מה שהקנה לי ציון סופי של 74 ב5 יח', ציון שבדיעבד עם שאר הנתונים שלי אני מתקבל איתו למה שאני רוצה ללמוד. רציתי לשפר יותר ולאחר בירור קצר עם חברים וגם באינטרנט הבנתי שאני יכול לשפר יותר ואין לי מה להפסיד, מקסימום לא אגיש את הספח החדש לאונ'. ניסיתי לשפר וקיבלתי ציון נמוך יותר (65 בשקלול כללי). כשנרשמתי לאונ' הגשתי להם את הספח הגבוה והם טענו שהם לא מתייחסים לספחים של שאלונים אלא הם דורשים ספח רשמי של ציון סופי של 5 יחידות ממשרד החינוך ושאשיג להם אותו. פניתי למשרד החינוך שם טענו ש"אין מה לעשות, זה מחשב. המחשב משאיר רק את האחרון". והם הביאו לי את האחרון שהוא נמוך יותר.
טענותי הם כאלה: מדוע אף אחד לא יידע אותי שזו הפרוצדורה ולאחר כל בגרות עלי גם לבקש במיוחד טופס של ציון סופי לככל היחידות?
מדוע אני צריך בכלל לבקש טופס כזה? למה לא שולחים אותו אלי ישר בדואר? מה זה הראש קטן הזה?
מדוע האוניברסיטה לא מתחשבת בספח של שאלון מסוים ועושה עם מחשבון ממוצע? מה זה כל הבירוקרטיה הזו?
מה זה התירוץ הזה : "זה מחשב". בשנת 2012 אני מצפה שיהיה איזה גיבוי לכל המבחנים שעשה כל תלמיד. זה לא כזה בעיה.
אני פשוט מתבייש במשרד הזה שמתיימר לדאוג לחינוך ילדי ישראל. ההתנהלות שם פשוט מתסכלת. למי אני יכול לפנות כדי לסדר את זה?? העניין הזה ממש דחוף לי. הבגרות הקרובה עוד חודשיים וחצי. שאדע אם להתחיל ללמוד שוב או שאפשר לסדר את זה..
תודה רבה מראש...
ע
עדי כהן סימן טוב
,תשובה
ניתן לפנות לאגף לפניות ותלונות הציבור משרד החינוך רח' דבורה הנביאה 2 ירושלים 91911 או בפקס: 02-5602390. מי היה אמור ליידע אותך שכדאי להוציא טופס סופי לאחר כל בגרות? למי פנית? דרך אגב – יש מוסדות, שיעשו את השקלול בעצמם.
נ
ניר
תגובה
ציפיתי שבית הספר יגיד לי על זה, אפילו באינטרנט לא ראיתי מקרה כזה מעולם. אשמח אם תוכלי לתת לי מספר טלפון כי את יודעת איך זה מכתבים.. תודה רבה..