שלום, אני תלמיד כיתה יב', לומד במגמות: מחשבים, צרפתית, פיזיקה והיסטוריה (כל אלה ברמת 5 יחידות). מתמטיקה ואנגלית אני גם כן לומד ברמת 5 יחידות. הציונים במחשבים, צרפתית והיסטוריה טובים (90+), לעומת זאת המצב בפיזיקה שונה לחלוטין.
בבגרות הראשונה של פיזיקה שעשיתי ביא' (מכניקה) קיבלתי 69 (ציון סופי שכולל גם את המגן). השנה אנחנו לומדים לבגרות בחשמל, הציונים במבחנים בבית ספר לא טובים ואני שוקל ברצינות לפרוש מהמגמה.
הכיוון לעתיד הוא לא מדעי (כנראה אבחר ללמוד משפטים / תקשורת / מדע המדינה). האם הפסקת לימודי הפיזיקה עלולה לפגוע בי?
תודה מראש על העזרה :)
ע
עדי כהן סימן טוב
תשובה
אם אתה לא מתכוון ללכת לכיוון ריאלי אין לך צורך בפיזיקה בכל מקרה תמיד תוכל להשלים במכינות השלמה במסגרת המוסדות האקדמים אם תשנה את דעתך. העיקר שתהיה תעודת בגרות מלאה עם ציונים טובים בהצלחה
א
אני
2 שאלות נוספות באותו עניין
תודה רבה לך על התשובה, יש לי שתי שאלות נוספות באותו עניין:
1. נאמר לי שאם לא אהיה מרוצה מהציון הסופי בבגרות בפיזיקה יש אפשרות שהוא לא יילקח בחשבון בחישוב ממוצע בקבלה למוסדות השכלה גבוהה. זה נכון?
,תשובה
1. אפשר לבקש מביה"ס לא להכליל את ציון הפיזיקה בתעודה-זאת בתנאי שיש לך מספיק יח' לקבלת תעודת בגרות. אם הציון כן יכנס לתעודה ולא יהיה בו צורך למוסד בו אתה מתכוון ללמוד ניתן יהיה לבקש לא להחשיבו בממוצא - ההחלטה תלויה במוסד ובמגמת הלימודים אליה אתה הולך. בד"כ מחשבוני הבגרויות לא מחשבים ציונים שפוגעים בממוצע אם יש מספיק יח'. 2. שיטת הבונוסים החדשה תופעל רק על תעודות בגרות שיונפקו החל משתע"ו. למחזיקי תעודות שהונפקו בין השנים תשע"ג-תשע"ה יחושבו ממוצעי הבגרות בשתי השיטות והציון הקובע יהיה הגבוה מבינהם.