שלום שמי מתן...נכון להיום נבחן אינטרני ואני מעוניין להמיר את הבגרות שלי לאקסטרנית. אני רוצה לשפר בגרויות חורף במקצועות הבאים: היסטוריה - להרחיב מ2 יח"ל ל 5. תנ"ך- לעשות 2 יחידות חובה. ספרות- לעשות 2 יחידות חובה. יש לי מספר שאלות.. 1.למדתי בתיכון דתי ולכן הבגרות שלי היא במסגרת דתית. האם אני יכול להרחיב בהיסטוריה ולעשות 3 יח"ל אקסטרני נוספות שיהוו יחד עם ה 2 יח"ל הראשונות שעשיתי במסגרת דתית 5 יח"ל מלאות? 2.איך אני יכול לדעת מה החומר שאותו נדרש ללמוד לבחינה במקצועות הנ"ל? באתר של משרד החינוך הם לא מפרטים יותר מדי לפי מה שראיתי אלא אם כן לא ראיתי נכון... אשמח לעזרה.. תודה רבה
ע
עדי כהן סימן טוב
מעבר מאינטרני לאקסטרני
ראשית ניתן להמיר בגרות דתית לבגרות רגילה באקסטרני. שנית ניתן להוסיף 3 יח' על 2 היח' בהיסוריה דתי וזה יתן לך 5 יח' - לתשומת ליבך הבחינות במקצועות המוגברים הןרק בקיץ. אם ברצונך להבחן במועד חורף זה, ההרשמה הרגילה הסתיימה. פתיחת תיק אקסטרני תהיה רק במרכזי בחינה גמישים, יום לפני המבחן הראשון והיא תעלה כפול. בכל מקרה מומלץ לחכות לקיץ ולפתוח תיק בינואר 2012 לגבי חומר, יש לברר בשלוחה האקסטרנית, הם יפנו אותך לספרים הרלוונטים. בהצלחה