שלום רב, אני אחרי צבא ומעוניין לשפר את הבגרות בספרות (קיבלתי 66), יש לי תעודת בגרות, ואני תלמיד משנה איטרני. השאלה היא כזאת, איזה חומר אני צריך ללמוד לבגרות לספרות? האם אני יכול לבחור מבין תוכנית הלימודים של משרד החינוך? או שאני צריך להתאים את עצמי לתוכנית לימודים של הבית ספר (שאין לי כ"כ מושג איך להשיג). תודה.
ש
שני יונגר
הרשמה לבחינה חוזרת בספרות
שלום גבי,
תוכל לפנות לבית הספר שלך בדיוק בשאלה זו. ראשית, את ההרשמה לבחינה תצטרך לעשות דרך בית הספר שלך שנית, תבקש מהם לקבל את המיקוד לבחינה כאשר הם יקבלו את המיקוד וכך תוכל לדעתמה בדיוק אתה צריך ללמוד לבחינה הקרובה.
הרשמה לבגחינה כרוכה בתשלום סמלי של 40 ש"ח אם אינני טועה, ההרשמה יכולה להתבצע דרך האינטרנט באתר של האגף לבחינות במשרד החינוך.
בהצלחה, שני
g
gabi
הבהרה בנוגע לשאלה
כבר נרשמתי. העניין הוא שאני רוצה לחסוך את כל העסק של ללכת שוב לבית הספר. השאלה היא, האם אני יכול ללמוד עצמאית לפי המיקוד של משרד החינוך, או שאני חייב להתאים את עצמי לחומר הלימוד של בית הספר.
ש
שני יונגר
שלום גבי
שלום גבי,
אם כך אין בעיה, רק שים לב שאתה נעזר במיקום של נבחן אינטרני ולא אקסטרני שעלול להיות שונה. וודאי שאתה יכול ללמוד לבד, אין הכרח באף אחת מהבגרויות לקחת איזה שהוא קורס, הסיבה שהמלצתי לך להיות בקשר עם בית הספר היא בעניין המיקוד ולא אחר.
את הבחינה כידוע לך תהיה חייב לעבור בבית הספר בו למדת.