אם יש לי תעודת בגרות ביד זה אומר שיש לי בגרות? כי בגליון ציונים רשום תעודה לא זכאי אז אם אני לא זכאי לתעודה איך יש לי אותה ביד? יש לי נכשל אחד במתמטיקה קיבלתי 52 תודה מראש
ש
שני יונגר
תעודת בגרות חלקית
שלום אלעד,
מה שיש לך היא תעודת בגרות חלקית, כלומר אתה עמדת בתנאי הציונים הדרושים בחלק מהמקצועות ובחלקם לא עמדת, כמו למשל בבגרות במתמטיקה בה הציון שלך אינו ציון עובר.
לשלאתך, מדוע קבלת את התעודה בכל מקרה, הסיבה לכך היא: כאשר מתעניינים בלימודי מכינה למשל יש צורך בהצגה של תעודת בגרות חלקית לפחות על-מנת להתקבל ללימודי מכינה. ישנן מכינות שונות המותאמות לתלמידים בעלי תעודות שונות ולפיכך מותאם משך המכינה לכמות הבגרויות שיש או אין ולא רק לדרישות למקצוע אליו רוצים להתקבל.
לכן, כדי לקבל תעודת בגרות שרשום עליה זכאי, תצטרך לעבור שוב את הבגרות במתמטיקה ואז תוכל לקבל תעודת בגרות מלאה שרשום עליה זכאי (זה כמובן במידה וזו הבגרות החסרה היחידה שלך).
שתי אפשרויות: 1. ללכת לבית הספר בו למדת ולברר אם זו הבגרות היחידה שעליך להשלים 2. ללכת לבית ספר אקסטרני כלשהו אשר מכין לבגרויות ולעשות את הברור מולכם ובמידה ותבחר בכך לעבור קורס הכנה לקראת הבגרות במתמטיקה כדי להיות זכאי לבגרות מלאה וכדי שתוכל להגיש מועמדות ללימודים אקדמיים בעתיד.