סיימתי ללמוד בשנת 2007, ניגשתי לכל בחינות הבגרות מלבד הבגרות בחיבור. בכל שאר הבחינות עברתי. יש לי מעל 21 יחידות לימוד. פניתי לבית הספר כדי לברר מה עלי לעשות כדי לקבל זכאות לתעודת בגרות. הבנתי שכבר לא נבחנים בחיבור, אלא בהבעה עברית ושהשאלון המקביל הוא שאלון 10008. ניגשתי אליו ועברתי. בדקתי שוב את הזכאות לבגרות ולהפתעתי גיליתי שאני עדיין לא זכאי אליה. מה עוד יכולה להיות הסיבה? אני אובד עצות. נראה שלבית הספר אין תשובה בשבילי.
להלן רשימת יחידות הלימוד שלי, אולי זה יתן מענה כלשהו: תנ"ך - 2 לשון והבעה - 2 היסטוריה - 2 אזרחות - 1 מדעי המחשב - 5 מתמטיקה - 4 אנגלית - 5 ספרות - 2
כמו שזה נראה לי, לא צריכה להיות בעיה ובכל זאת רשום לי במפורש שאין זכאות לתעודה. אשמח לעזרה.
ע
עדי כהן סימן טוב
אי זכאות
הנתונים שננתת חסרים. אנסה לעזור: שלח לי בפקס את צילום גליון הציונים, עם כל הציונים שיש לך בבגרויות ומס' השאלונים לפקס 03-5026709 וננסה לבדוק עבורך מה הבעיה.
ב
בן
שלחתי את הפקס
צרפתי את מס' הנייד שלי על הדף. תודה רבה!
ע
עדי כהן סימן טוב
המלצות
בן שלום, מהטופס ששלחת עולה כי אין ציון משוקלל בהבעה עברית 2. מאחר שהטופס ששלחת הגיע חתוך אין לנו אפשרות לראות את מס' השאלונים. לכן יתכנו שתי סיבות לכך שהציון לא שוקלל: 1. היה עליך להבחן בעברית הבנה והבעה ב' כהשלמה לידיעת הלשון והבעה ואתה אולי נבחנת בעברית הבעה והבנה א' (11107) - אם כך הדבר תאלץ להבחן בשאלון ב'. 2. אם אכן נבחנת בעברית ב' (שאלון 11108) אז זו טעות של משרד החינוך, יש לפנות לביה"ס שיפנה למשרד החינוך לצורך שיקלול הציון.
לא קיבלנו את מס' הנייד שלך. במידה ואתה צריך עזרה או התיעצות נוספת אתה מוזמן ליצור קשר עם מירי פורת יועצת המכינה הקדם אקדמית במכון הטכנולוגי חולון טל, 03-5026751.
בהצלחה
ב
בן
קודם כל תודה רבה על התשובה
אני אכן ניגשתי לשאלון 11108 ולא ל-11107 וכך גם רשום לי בספח הציונים המעודכן שקיבלתי. סה"כ בלשון עשיתי את שאלון 11104, אותו עשיתי בתקופת התיכון, ואת שאלון 11108, אותו עשיתי במועד חורף האחרון.