נבחנתי במועד קיץ בכלהמבחנים של פיסיקה ל5 יח'. הבנתי שלכל שאלון משקל שונה בציון המשוקלל אך לא הצלחתי למצוא על זה מידע בשום מקום באתר של משרד החינוך. האם ידוע לכם האחוז של כל ציון מהציון המשוקלל?
תודה מראש. אנטון.
ש
שני יונגר
חישוב הציון בבגרות בפיזיקה 5 יחל'
שלום אנטון,
חישוב הבגרות בפיזיק נעשה לפי המשקלים הבאים: בחינה במכניקה- מכפילים ב – 0.3 בחינה בחשמל- מכפילים ב – 0.3 שאלון מחקר או ציון מעבדה- מכפילים ב – 0.2 פרקי הבחירה או קרינה וחומר- מכפילים ב– 0.2
לאחר שתחשב את כל אחד מהמשקלים סכם את כל התוצאות וזהו הציון שלך בבגרות.
בברכה, שני
א
אנטון
לפי מי היחס הזה?
היי שוב, אני מצטער על החפירה אבל יש לי עוד שאלה, לפי מה ששמעתי הציון של המעבדה הוא רק 10%. את בטוחה שזה 20%?
אני יודע שזה נשמע שטויות אבל זה נורא חשוב לי, הציון במעבדה אצלי יהיה נמוך יחסית ודי שמחתי כשאמרו לי שזה רק 10%.
תודה
ש
שני יונגר
תשובה
שלום אנטון,
בדיוק בשביל זה אנחנו כאן! אתה תמיד מוזמן לשאול כל שאלה ואנו עושים כל שביכולתנו לתת תשובות מהימנות.
לגבי המשקלים זהו מבנה הבחינה עד כמה שידוע לי. אבל, לצערנו כותבי הבחינות לעיתים כותבים את חלק מהשאלונים ברמה גבוהה מידיי, אז לעיתים מאוד רחוקות יכולים לבחור במערכת החינוך להקל על הנבחנים ולשנות את המשקלים או לנקוט בכל דרך אחרת כדי להתחשב בנבחנים.
אם שינו את המשקלים בבחינה הספציפית שעשיתי יוכלו לענות לך על השאלה הזו למשל בבית הספר בו למדת לבגרות (מכון פרטי או התיכון בו למדת מה שיותר נוח לך).
אני מאוד מקווה שאני טועה, אך אלו המשקלים שלפיהם בנוייה הבחינה.