סיימתי י"ב הקיץ יחד עם כל הבגרויות אך לא ניגשתי לבגרות בספורט, אותה אני מעוניין להשלים בקרוב, (בחודשים הקרובים) ושמעתי ממשהו שאם אני לא זכאי לבגרות בסוף כיתה י"ב אני לא נחשב כמו תלמיד אינטרני רגיל ולא ייקחו לי את הציוני בגרות הגבוהים ביותר אלא את האחרונים(?!), כלומר נניח שניגשתי מספר פעמים לשאלון, הציון הקובע שלי יהיה האחרון ולא הגבוה. שאלותיי הן: 1. האם זה נכון שהציון האחרון נלקח ולא הגבוה במקרה שהנבחן לא היה זכאי לבגרות בסוף י"ב. 2. אם אחליט להמיר את תיק הנבחן שלי לנבחן אקסטרני, האם במקרה זה יילקחו הציונים האחרונים ולא הגבוהים ביותר מבין הבגרויות שעשיתי עוד לפני ההמרה? 3. הבנתי שבאוניברסיטת ת"א מקבלים בונוס של 2 נק' (!) לממוצע תעודת בגרות אקסטרנית, האם אוכל לקבל בונוס זה אם אמיר את תעודת הבגרות שלי אחרי סיום י"ב? האם גם לאחר שאהיה זכאי לבגרות (אשלים את ספורט) או רק לפני?
ש
שני יונגר
תשובה
שלום,
אנסה לענות על כל שאלותיך, 1. הסיבה שישנה האפשרות לבחור בין הציונים בתעודת הבגרות אקסטרנית/אינטרנית היא שהציון במועד ב' או בבגרות החיצונית לא נכנס לתעודת הבגרות אלא מקבלים שובר עם הציון, מן אישור שעשית את הבגרות והציון בבגרות, כך מתאפשר למועמדים ללימודים להשתמש בציון הגבוה מבין השניים. לגבי החוקיות של מועדי ב' בעניין הזה. כדאי שתברר בבית הספר בו למדת כדי להיות בטוח. 2. אני לא בטוחה מה תהיה ההשפעה של השינוי, לבד מהעובדה שלא תחוייב בבגרות בספורט עם תעודת אקסטרנית. בהמך לסעיף הקודם. 3. על-פי חוק לכל נבחן אקסטרני מוסיפים 2 נקודות לממוצע הציונים, לא רק באוניברסיטת תל אביב. במבנה התעודה האקסטרנית הציונים הנלקחים בחשבון הם רק מקצועות חיצוניים, כלומר הבגרויות עצמן ללא מבחנים פנימיים של בית הספר. כנראה זו הסיבה להעלאה בציון.
הכי טוב שתברר עם בית הספר ישירות אילו ציונים ישוקללו לך לתעודת הבגרות ואלו לא, כדי שתקבל תעודת בגרות ותוכל להמירה לתעודה אקסטרנית במידת הצורך.