אני מעוניינת בחורף הקרוב לשפר את הבגרות במתמטיקה מ4 ל5 יחידות ובקיץ לעשות בגרות בפיזיקה 5 יחידות.
האם זה ריאלי להבחן בפעם אחת ב3 שאלונים במתמטיקה ברמה הזאת? אם ארצה להבחן שוב בקיץ תהיה לי אפשרות?
בתור נבחנת אקסטרנית,כמה זמן יקח לציוני בגרות להגיע?(במיוחד לציון של בגרות בפיזיקה שאני עושה בקיץ)
על אילו מכונים הייתם ממליצים לי לשיפור בגרויות בצפון?
תודה(:
ע
עדי כהן סימן טוב
שיפור
בד"כ לימודי 5 יח' במתמטיקה לוקח כשנה כשאפשר לפצל שאלונים בין החורף לקיץ, גם פיזיקה מומלץ ללמוד בקורס שנתי כשהבחינות בקיץ. ציוני בגרות של הקיץ מגיעים בד"כ עד ספטמבר. מומלץ לבדוק את נושא הלימודים באחת מהמכינות הקדם אקדמיות באזורך למשל טכניון, אונ' חיפה, גליל מערבי, עמק יזראל, תל חי, עמק הירדן וצפת - שם תוכלי ללמוד ברמה גבוהה ויתכן אף שתוכלי לקבל סיוע בשכר לימוד מהמדינה
ב
בר
שיפור
ניסיתי לברר לגבי המכינה בטכניון,האמת שגם כמעט נרשמתי למכינה הבעיה היא שהמכינה קשה ממש ואולי 60% עוברים אותה. החלטתי לשפר בגרויות כי אמרו לי שזה יותר קל מלעשות את המכינה. חשבתי לפצל את השאלונים,אבל איך אעשה בקיץ גם פיזיקה וגם מתמטיקה?(פיזיקה יש רק בקיץ אין לי עוד מועד להבחן בו) יש בדרך כלל הפרש בין הבחינות הללו?
ש
שני יונגר
השלמת בגרויות או מכינה
שלום בר,
בהמשך לדברים שלך ושל מנהלת הפורום עדי כהן סימן טוב. אנסה לתת לך עוד נקודת מבט נוספת לדברים.
למרות שלא ציינת מהו מסלול הלימודים אליו את רוצה לפנות אנסה לתת ל תשובה מלאה.
קיימות שתי אפשרויות להגדלת סיכוייך לקבלה ללימודים אקדמיים. האחת היא השלמת בגרויות/ שיפור בגרויות והשנייה היא מכינה.
השלמת בגרויות- בהתאם לדרישות הקבלה של המוסדות השונים תוכלי לגשת לבגרויות השונות על-מנת להגיע ליעד הציונים הדרוש לך לסכם. לשם כך ישנם מוסדות לימוד רבים בארץ הנותנים את השירות- לחמן, קידום, אנקורי יואל גבע ועוד. את הפרטים לגבי כל אחד מהם ועוד רבים, תוכלי לקבל כאן באתר או בשירות אותו נותן האתר.
מכינת לימודים לתואר ראשון- מוסדות הלימוד האקדמיים פותחים מסלולים ייעודיים להכנה לתואר ראשון במדעים מדעי החברה וכו' אשר כוללים מספר מקצועות מצומצם לצורך הכנה לקבלה לתואר ראשון.
ההבדלים בין שתי הדרכים הן: עלות הלימודים, אופי הלימודים, מסגרת הלימוד ולעיתים אף רמת הציונים הנדרשת שיכולה להיות נמוכה יותר במובני ציוני מכינה לעומת בגרויות (צריך לבדוק).
ציינת את החשש ההגיוני שלך מפני לימודים למכינה כיוון שישנם מספר גדול של סטודנטים שאינםפ מסיימים את המכינה, אך עליך לזכור כמה דברים: המכינה פתוחה לכולם ולא כולם מוכשרים בתחום המדעים, ישנו הבד ברמת הלימוד באוניברסיטה לעומת בית הספר בעיקר בכמות החומר הנלמד לעומת משך הזמן עליו פרושים הלימודים (זה נכון גם לגבי שנה א' באוניברסיטה-אחוזי נשירה גבוהים). סטודנטים רבים מופתעים לגלות כי הם נתקלים לעיתים לראשונה ברמת לימודים גבוהה ואינם מסוגלים להתמודד עימה. ועוד סיבות רבות לאי הצלחה. נקודה נוספת למחשבה שאני רוצה להציע לך היא העמימות לגבי מספר המצליחים בלימודים במוסדות הפרטיים להשלמת בגרויות. ובמיוחד אין לך דרך לדעת מהם הציונים אותם קבלו.
ישנה גם אופציה שלישית של התחלת הלימודיים האקדמיים באחת מהמכללות שעשו שיתוף פעולה עם אוניברסיטה ומלמדות שנה א' להנדסה כתנאי להמשך לשנה ב'.
בשורה התחתונה, אוסיף ואכתוב לך כי יש לקחת את הלימודים ברצינות רבה, בין אם תבחרי במסגרת זו או אחרת. בררי מה יתן לך כל מסלול לימודים לפני שאת מקבלת החלטה שעלולה לעלות לך בזמן יקר ובכסף רב.