אם אני אשפר בגרות אחרי סיום כל שנות הלימוד, בלי מגן, אז איזה ציון קובע? הציון האחרון או הכי גבוה? ואם אני נגשת באותה סיטואציה, אחרי סיום הלימודים, אבל עם קורס שבו קיבלתי מגן, איזה ציון קובע אז אחרון או גבוה?
ע
עדי כהן סימן טוב
שיפור ציון
קביעת הציונים העתידית תלויה האם יש לך זכאות מלאה לתעודת בגרות או שלא. מידה ויש לך זכאות לתעודה אז תקבלי ציון בספח במקצועות בהם נבחנת, במוסדות האקדמים יתייחסו לציונים הגבוהים יותר. במידה ואין לך זכאות אז הציון האחרון הוא שיקבע.
ל
לרה
שיפור בגרות
יש לי זכאות לתעודת בגרות ויש לי תעודת בגרות. אז ככה שאני יכולה לגשת לכל מקצוע שניבחנתי כבר בעבר בלי לדאוג להיכשל או לקבל ציון נמוך יותר ושהציון הזה הוא זה שיקבע?
ש
שני יונגר
איזה ציון קובע
שלום לרה,
את ציון הבגרות שמשפרים מקבלים כספח אותו יש לצרף לתעודת הבגרות כאשר מגישים בקשה ללימודים אקדמיים. כיוון שיש בידיך תעודת בגרות אז הציון הקובע מבחינתך נקבע כך: במידה והציון בבגרות ששיפרת גבוה מזה שבתעודת הבגרות אז צרפי את הספח כאשר את ניגשת ללימודים גבוהים, במידה והציון נמוך יותר פשוט התעלמי ממנו והציון בתעודת הבגרות הוא זה שקובע.
מקרה זה לא תקף לאלו שאין בידם כבר תעודת בגרות מלאה.
בהצלחה, שני
ר
רז
ציון קובע
עשיתי 5 יח' אנגלית בבית ספר ואחרי שסיימתי ניסיתי לשפר את G,F,E את G ,E שיפרתי וב-F נכשלתי .אני זכאית לבגרות והציון הבית ספרי שלי ב-F גבוה יותר. מה קובע האחרון או הגבוה אם אני נבחנת משנה?והאם יהיה לי ציון משוקלל חדש עם 2 השאלונים ששיפרתי ו-F הציון מבית הספר?