אני הייתי בין הראשונים שנגשו לשאלונים החדשים - 804 ו-805. ב-804 הציון הסוםי שלי הוא 86! ב-805 המגן שלי 75 והבגרות 51 (וכשבדקתי את התשובות אחרי הבגרות הן היו תואמות לתשובות שלי! אז אני לא מבינה איך זה קרה...). אני מאוד מפחדת שיורידו לי את ציון המגן ואז יצא שאני אקבל בשאלון הזה 51! זה הפרש של 24 נקודות, אבל אני לא יכולה לגשת למועד ב' כי כבר שכחתי את החומר ואני יודעת שאני אקבל ציון יותר נמוך אם אגש. אני לא יודעת מה לעשות ואם יורידו לי את ציון המגן.
ש
שני יונגר
הפרש גדול בציון המגן בבחינת הבגרות במתמטיקה
שלום ליני,
אשתדל לענות לשאלתך.
משרד החינוך רוצה למנוע מצב שבו המורים בבתי הספר ינסו להשפיע על ממוצע ציוני הבגורת של התלמידים בכך שיתנו ממוצע ציוני מגן גבוה משמעותית מזה שמגיע לתלמידים. מה שעלול ליצור עיוות של התוצאות הסופיות של ציוני הבגרות.
במקרה של הפרש הגדול מ-20 נקודות בין ציון המגן וציון בחינת הבגרות, רשאי משרד החינוך לתת משקל גדול יותר מ-50% לבחיענת הבגרות עצמה. עם זאת, אף פעם לא מבוטל לגמרי משקלו של ציון המגן, ותמיד נבדק ההפרש בציונים לעומת חתך רחב של תלמידים שנבחנו בבגרות, כדי למנוע אפליות.
כמה נקודות חשובות להבהרה: 1. האם את יודעת מה מצבם של התלמידים האחרים שנבחנו איתך בבחינת הבגרות? האם גם אצלם ההפרש הוא גדול בין המגן לבחינה? 2. לגבי ההשוואה שלך לתוצאות הבחינה- אינני יודעת מדוע זו התוצאה כי אין לי את המידע המלא. אך ישנם שני דברים שעליך לקחת בחשבון: 1) כל טופס בחינה נבדק על-ידי 3 מורים שונים 2) ישנה חשיבות גדולה מאוד לדרך הפיתרון ולא רק לתוצאה הסופית בכל שאלה.
הצעתי אליך היא לקבוע פגישה עם המורה שלך למתמטיקה ולברר איתו/ה את השאלה לגבי אופן החישוב והפתרונות.