שלום ותודה מראש לעונים, סיימתי ללמוד בשנת 2004 וקיבלתי תעודת בגרות מלאה. בשנת 2009/10 עשיתי מכינה באונ' ת"א, וביקשתי להכניס 3 מקצועות אל ציוני הבגרות (3 יחידות כימיה, 3 יחידות פיזיקה ו4 יחידות מתמטיקה), בגלל סיבות כאלו ואחרות חירבשתי לגמרי את סוף המכינה שלי והציונים שקיבלתי רעים מאוד (חלקם נכשלים, חלקם עוברים בקושי). בשיחה עם אונ' חיפה התברר לי שמי שעשה בגרות לפי 6 שנים, באופן אוטומטי יורד ערכה של הבגרות ועולה ערכו של הפסיכומטרי (30%-70%), אבל במידה ועשיתי 2 שיפורים ומעלה בתעודת הבגרות שלי, הבגרות תחשב כבגרות חדשה. בתעודת הבגרות יש לי 43 במתמטיקה, ובמכינה קיבלתי 53. כלומר, שיפור... אבל לא אחד שאני מעוניינת שיחשב לי. השאלה שלי היא כזו, האם אני יכולה לבקש להחשיב לי את תעודת הבגרות משנת 2004 ללא התחשב בציוני הבגרות שדווחו מן המכינה?
תודה רבה!
ע
עדי כהן סימן טוב
בגרות ומכינה
זה תלוי בדרך הרישום של הציונים: אם יש לך תעודת בגרות מלאה והציונים מהמכינה נמצאים בספח או בתעודה נוספת הרי שאת יכולה להציג רק את תעודת הבגרות המקורית. אם בכל זאת יש ציונים בספח שאת רוצה שיוכרו את יכולה להגיש את הספח, בד"כ המוסד מתחשב בציון הגבוה מבין השניים בהצלחה
ה
הילה
תודה עדי ותגובה
הציונים נמצאים בספח נפרד, השאלה אם משרד החינוך לא מעביר את הספח אוטומטית בצירוף תעודת הבגרות שלי?
ע
עדי כהן סימן טוב
ציונים בספח
המוסד שואב את הציונים ממשרד החינוך, ציוני הספח יכולים להגיע-זה לא תמיד קורה. בכל מקרה במרבית המוסדות בוחרים להתחשב בציונים הגבוהים. בהצלחה