אני מעוניין להרשם לאונ' לאחד מהתארים בתחומי ההנדסה, אך לצערי, עקב ממוצע בגרויות נמוך במקצת, אני לא מתקבל לתואר. בחנתי כמעט כל אפשרות שקיימים - מכינות, השלמת בגרויות, קורסים למיניהם והגעתי למסקנה שכל פתרון מצריך דחיה בשנה של הלימודים, דבר שאני לא מוכן לשקול אפילו.
האפשרות הכי ריאלית עבורי היא להרשם לתואר בהנדסה מכנית, שאליו אני כן מתקבל, ובתום שנה א' לעבור למגמה שאני רוצה.. הדרישה היא להוציא ממוצע ציונים של 85 בשנה א' ואז אפשר להתקבל לשנה מתקדמת. העניין הוא שאני רוצה להבטיח לעצמי קבלה בשנה מתקדמת גם אם ממוצע הציונים שלי לא יהיה משהו.. חשבתי על השלמת בגרות במתמטיקה 5 יח"ל תו"כ הלימודים באונ', אבל בצורה עצמאית.. את הלימודים לבגרות אני אתחיל כבר בחודשים הקרובים, עוד לפני תחילת הלימודים, מה שיאפשר לי להשקיע יותר בתואר וגם לגשת לבגרות בזמן.
בכל מקרה, ברשותי ספרי לימוד של בני גורן שלמדתי איתם בתיכון, ולצערי הספרים האלה לא עוזרים כלל להכין לבגרות, אלא יותר ספרי תרגול.. הם מכילים בעיקר שאלות, ללא הסברים כמעט כלל. אני מניח שזה נובע מהעובדה שאת רוב החומר מלמדים בכיתות, והספרים נועדו בעיקר לתרגול בבית.
אני אשמח אם תמליצו לי על ספרים שמאפשרים ללמוד בצורה עצמאית לשאלונים 06 ו-07, ושמכילים גם הסברים מקיפים וגם שאלות חזרה. עליי לציין שאני בעל בגרות 4 יח"ל עם ציון 98, אך גם נושאים בסיסיים כמו משפט השורשים, משפט הקוסינוסים והסינוסים אינני זוכר ולכן מצריך חזרה מקיפה ביותר, אבל כמובן שתתמקד בשאלונים 06 ו-07.
ע
עדי כהן סימן טוב
מתמטיקה
א. לא אוכל להמליץ על ספרים, מה גם שלכל תלמיד מתאימים ספרים אחרים. ב. לא נראה לי שמוסד כלשהו יתחייב לקבלה לשנה ב' ללא עמידה בתנאי המעבר, ואז יש מצב ששוב תפספס שנה ובעצם לא עשית כלום כי לא שיפרת את הבגרות ו"בזבזת" שנה בתואר שלא רצית. ג. כדאי לבדוק אפשרות לשיבוץ גם במכללות ולא רק באוניברסיטאות. שם תנאי הקבלה נוחים יותר.
ר
רז
חולק עליך
לא בזבזתי שנה, כי גם אם אתקבל לשנה א' שוב, אקבל פטורים על הקורסים שהוצאתי בהם ציונים טובים (שאני בטוח שיהיו כאלה), וזה נאמר לאחר עיון מדוקדק בידיעון לתלמיד שמפיצה האונ'.
אני מעדיף ללמוד באונ', ולא לפנות לכיוון של מכללה עד שאני אמצא את כל האפשרויות.
השאלה באופן כללי הייתה האם ניתן ללמוד לבגרות במתמטיקה באופן עצמאי.
ע
עדי כהן סימן טוב
הכל אפשרי. בהצלחה
ר
רננה
לימוד עצמי
שלום רז, אפשר גם אפשר תתחיל לבד אם תצטרך עזרה תוכל לחפש לך מורה פרטי שיכוון אותך, יעזור לך בנושאים הקשים. בהצלחה