שלום וברכה, סיימתי תיכון לפני בערך 3 שנים ועשיתי כבר בגרות 3 יחידות במתימטיקה אבל כעת אני צריכה לעשות 4 יחידות למקצוע מסויים שאני לומדת (יש לי כבר תעודת בגרות מלאה אבל זה תנאי קבלה הכרחי). אני מתכוונת לגשת בע"ה בקיץ הקרוב, ויש לי כמה שאלות: 1. מה אני בדיוק צריכה לעשות? 2. לגשת להירשם בבי"ס שלמדתי בו דווקא או שאפשר בכל בי"ס? 3. איך נרשמים ואיפה? 4. מה אני בדיוק נחשבת? ראיתי מושגים כמו נבחן אקסטרני/אינטרני/משנה וכו'? 5. מה אומרת הבגרות החדשה? במה מתבטאים השינויים? האם יש ממש ספרים חדשים שהוציאו במיוחד? תוכל להמליץ לי על ספר מסויים ללמוד ממנו והיכן ניתן לרכוש?
תודה מראש.
ע
עדי כהן סימן טוב
מתמטיקה
1. ראשית מומלץ מאד ללמוד בצורה מסודרת ולא לבד כיוון שמדובר בחומר קשה. 2. את צריכה לפתוח תיק משפר בגרויות, אפשר לעשות זאת בביה"ס בו למדת או בשלוחה האקסטרנית במשרד החינוך. 3. תעודת הבגרות הקיימת אינה משתנה והציון החדש ניתן לך בספח נפרד. 4. תכנית הלימודים של 4 יח"ל כוללת יח' 003 ,004 ו005 אם למדת 3 יח' אזיי כבר נבחנת ב003 והציון נחשב לך אם את רוצה בכך. 5 ספרי לימוד יש מגוון רחב, כל ביה"ס ממליץ על ספרים אחרים. 6. מומלץ לפנות לאחת מהמכינות הקדם אקדמיות ברחבי הארץ לקבלת יעוץ אישי ומקצועי, יתכן שתוכלי ללמוד את החומר במסגרת מקצועית ומסודרת ולהנות ממימון שכל הלימוד. בהצלחה
א
אפרת
שאלה קטנה...
קודם כל תודה רבה על האינפורמציה. מה שאת בעצם אומרת לי, זה שאני לא צריכה ללמוד לפי החוקים החדשים של הבגרויות של משרד החינוך? שאני עדיין יכולה להיבחן בשיטה הישנה? ובה אין שינויים? פשוט לומדים את כל החומר בלי מיקוד? לא הורידו חומר מסויים?
זה בעייתי לי ללמוד בתוך קבוצה כי אני כבר לומדת לתואר, התחלתי סמסטר.אין לי ממש זמן ללמוד בתוך קבוצה מסודרת, הלוואי והיה. וזה עולה כסף נכון?להשלים בגרויות? ממתי אפשר להתחיל להירשם לבגרות קיץ הקרובה?
תודה מראש:)
ע
עדי כהן סימן טוב
מתמטיקה
לא. את צריכה לבדוק בביה"ס בו למדת מהו חומר הלימוד המוגדר ובאיזו תכנית את צריכה ללמוד. לגבי בגרויות, יש אפשרות ללמוד במסגרת המכינה הקדם אקדמית בהשתתפות של המדינה ע"פ קריטריונים. לגבי מועדי ההרשמה, אנא בידקי בביה"ס כיוון שבכל מוסד זה קצת אחרת. דרך אגב, בקיץ ניתן להירשם לשני מועדים, כלומר להיבחן פעמיים, והציון הגבוהה הוא הקובע. בהצלחה