היי, בסה"כ יש לי תעודת בגרות לא רעה. 5 יח" אנגלית 96 4 יח"ל מתמטיקה 89 5 יח"ל כימיה 91 5 יח"ל ביולוגיה 95
לאחר התייעצות עם אחראית הבגרויות בתיכון שבו למדתי (סיימתי ב2008) החלטתי לשפר את הציונים שלי בהיסטוריה שאלון א', הבעה עברית שאלון ב', אזרחות וכמו כן לעשות בגרות 5 יח"ל גיאוגרפיה כי זה אמור להיות ממש קל. אני מתכוונת לעשות את כל זה בחודש יוני הקרוב.
אני עדיין בשירות צבאי, ואהיה גם בחודש יוני. השיקול שלי הוא בעיקר לנצל את הזמן, ואני יוצאת מנקודת הנחה שאני הרבה יותר בוגרת והידע שלי הרבה יותר נרחב מלפני שנתיים כשהייתי בתיכון, ולא צריך להיות קשה מידי לשפר ציונים במקצועות הספציפיים האלה.
אני רוצה ללמוד רפואה מה שאומר שאצטרך להשקיע ממש בפסיכומטרי ובלשפר ל5 יח"ל מתמטיקה ברגע שאשתחרר מהצבא.
לאחר ההקדמה הזאת, יש לי כמה שאלות:
1. האם ההיגיון שאני הולכת לפיו הוא נכון?
2. האם כל ההשקעה הזאת שווה את זה כדי להתקבל ללימודי רפואה- זאת אומרת האם לא עדיף לי פשוט לוותר על שיפור בגרויות ולעשות מכינה קדם אקדמאית?
3. שמתי לב שבמחשבון סכם של האוניברסיטאות, מקצועות כמו 2 יח"ל חובה היסטוריה מורידים את הסכם. בטכניון למשל. זה ממש מוזר. האם בכל זאת אני חייבת לשכלל את מקצועות 2 היח"ל בחישוב הסכם של האוניברסיטאות, או שאפשר לוותר על זה ולהחשיב רק את מקצועות ה4 וה5 ?
תודה מראש גרי gali_jenny@hotmail.com
ע
עדי כהן סימן טוב
שיפור בגרויות
בנושא הממוצאים: כל מוסד אקדמי מתייחס באופן שונה לממוצע הציונים, שיפור ביח' הקטנות גורם תמיד לגידול לא משמעותי בממוצע. לימוד במכינה קדם אקדמית אוניברסיטאית נמשך בד"כ שנה מאוקטובר וגם זאת כדאי לבדוק בכל מוסד לגופו. בכל מקרה אם לומדים במכינה קדם אקדמית כדאי לבדוק במוסדות השונים האם זה משפר את סיכוייך להתקבל לאותו מוסד.