יש לי ממוצע בגרויות של 109. (פיזיקה כימיה מתמטיקה ואנגלית 5 יחל) ברצוני לשפר את הממוצע. כל המקצועות בהם נבחנתי - ציוניי 90 ומעלה. ככה שלא שווה לי לנסות לשפר ציון קיים כלשהו. ולכן חשבתי להגביר מקצוע נוסף. ממה ששמעת, עדיף להגביר מקצועות חובה שבהם נבחנתי ב2יחל, כי הם בכל מקרה נכנסים לממוצע.
1. איזה מקצוע עדיף לקחת להגביר? הסטוריה, ספרות או תנך? אני רוצה לקחת מקצוע בו יהיה הכי קל לקבל מעל ל90, ככה שהממוצע שלי יעלה..
2. האם ניתן ללמוד לבד מהמיקוד? וכמובן שתמיד עדיף לקחת קורס. וזה ברור לי. הבעיה היא שאני עכשיו לומדת לפסיכומטרי, וניגשת לבחינה באפריל. והקורסים מתחילים בפברואר. ככה שאני ל יכולה להרשם אליהם. לבגוריות היתי לומדת לרוב יום לפני - לוקחת את המיקוד ופשוט עוברת סעיף, סעיף מהמיקוד ומסכמת עליו תשובה. ולומדת אותה טוב. באה למבחן, שופכת את הידע, מקבלת ת90-95 ושוכחת את כל החומר יומיים אחריי. האם זה אפשרי גם בהשלמה ל5?
י
יולי
שאלה נוספת - לא יודעת אם תוכלי לעזור
שכחתי לציין שבבית ספר למדתי גם מוזיקה, אבל לא ניגשתי לבחינת הבגרות כי פרשתי ביא .. בנוסף, אני גם דוברת רוסית - שזה גם מקצוע אותו ניתן להגביר. אני ילידת הארץ, אך יודעת לקרוא ולכתוב טוב, ללא שגיאות (ספרים, עיתונים וכו'..).
האם כדאי להגביר מקצועות אלו? או מקצועות החובה? שני מקצועות אולי? האם אני יכולה להרשם ל2 בחינות ואז אם אני רואה שהציון נמוך - להוריד אותו מהממוצע? למחוק אותו?
ע
עדי כהן סימן טוב
השלמות ל-5 יח'
שלום יולי, בהקשר למקצועות הלימוד המועדפים, זה תלוי בך ובהעדפותייך, לכל אחד קל מקצוע אחר. כבעלת תעודת בגרות לא תקבלי תעודה חדשה אלא ספח עם הציונים החדשים, תוכלי להגיש לשקלול הממוצע את הציונים שיסייעו לך לשיפור. שיפור המקצועות שיש לך כבר ציוני חובה יכול להיות טוב יותר אם הציונים הקיימים טובים. בהצלחה
י
יולי
המשך לשאלה שלי...
קודם כל תודה על התשבה.. לא ענית לי האם אפשר לגשת לבחינה ללא קורס..
ע
עדי כהן סימן טוב
קורס
בעיקרון כן. תלוי ביכולות שלך... אני תמיד ממליצה לעשות קורס