שלום, אני מעוניין להשלים תעודת בגרות מ-אפס- להתחיל הכל מהתחלה ולסיים בתוך שנה. קיבלתי מלגה למכינת בגרויות מהצבא (חייל בודד) וגם דמיי מחייה חודשיים(1500 ש"ח כנראה). השאלות המתבקשות הינן, היכן אני יכול לעשות תעודת בגרות על חשבון המלגה? האם כשאסיים את תעודת הבגרות במכללה כלשהי, התעודה תחשב לי כתעודת בגרות תקנית לכל מוסד אקדמאי שאליו ארצה לפנות? אני מתכוון אם אקבל ממוצע של 90 האם האוניברסיטה העברית או הטכניון וכו' יקבלו את הממוצע כפי שהוא, או לחלופין יסתכלו בעין לא יפה מכיוון שהשלמתי בגרויות במכללה א' ולא ב- ג' . ד"א אשמח להמלצות איפה אני זכאי לבצע מכינות(על חשבון המלגה) באזור חיפה והקריות, אפשר גם להסחף לכיוונים אחרים, אך לא רחוקים מידיי.
בתודה מראש, איתי.
ע
עדי כהן סימן טוב
השלמת בגרויות
שלום איתי. אתה יכול ללמוד לבגרויות בכל אחת מהמכינות הקדם אקדמיות הפרושות ברחבי הארץ. פרטים על מיקום המכינות הקרובות אלייך תוכל למצוא באתר היחידה להכוונת חיילים משוחררים. היתרון של לימודים במכינות האלו הוא בעובדה שהן מפוקחות ועובדות בשיתוף עם משרד החינוך ומשרד הבטחון ולכן הרמה הלימודית גבוהה והתלמידים מקבלים ליווי, יעוץ והכוונה מקצועיים. ומרבית התלמידים מקבלים מימון כלשהו מהמדינה (לא על חשבון הפקדון) לשאלתך, בלימודים כאלה מדובר בבגרויות רגילות לכל דבר ולכן התעודה שאתה מגיש לאוניברסיטה או למוסד לימודי אחר היא תעודת בגרות רגילה לכל דבר. שיהיה בהצלחה.