בני תלמיד מצטיין אשר עבר משברים, מטופל ע"י פסיכולוגית ופסיכיאטרית באופן פרטי ומצבו השתפר מאוד. כמובן בעקבות מצבו הנפשי נעדר רבות מביה"ס, אולם הצליח לעבור את רוב בחינות הבגרות בממוצע שמונים ו-5 יח' 5 יח' מעל 90 וכן במדעי המחשב ציון הגשה של 90. הבעיה היא: במתמטיקה, פיזיקה המקצועות שבו הוא היה מספר 1. עקב היעדרותו לומד כרגע אולם, במתמטיקה הוציא במתכונת 25 ואין ציון הגשה. שאלותי הן: 1. אם יעבור את בחינת הבגרות במתמטיקה איך יקבע הציון? להערכתי יוציא בסביבות ה-90. במבחן של יא' הוציא 94. בפיזיקה יש מצב שלא יגש, איך שירגיש ברגע האחרון - ממשיך ללמוד. איך ניתן לשנות את ציון ההגשה במתמטיקה? אם ההפרש בין בהמגן לציון גדול איך מחשבים? לא שיתפתי את ביה"ס בבעיותיו הנפשיות של בני Pלא רוצה שיהיה רשום ) ובביה"ס מאיימים כי לא יקבל תעודת 12 שנות לימוד. האם זה קריטי לקבלה לאוניבסיטה ?
אצמח לתשובות והכוונה.
תודה
ש
שני יונגר
אין הרבה מה לעשות
שלום,
למיטב ידיעתי ציון המגן מתבטל רק כאשר לכלל השכבה יש הפרש משמעותי מציוני הבגרות. כל סיטואציה אחרת לא מבטלת את ציון המגן. לגבי שינוי ציון ההגשה במתמטיקה אני לא בטוחה שאת יכולה לאחר הבחינה לשנות אותו אבל אלו שאלות מול המורה שלימד והכין לבגרות. אבל אם נסתכל על הדברים לצערך חלק מהתנאים של בית הספר נכון להיום הם נוכחות וציונים בבחינות של בית הספר. אני מקווה שתצליחו לשכנע את המורים לתת לבנך הזדמנות נוספת אבל הם לא חייבים ואולי בחלק מהמקרים בכלל לא יכולים אם הציונים נשלחו כבר למשרד החינוך. אני לא יודעת איך מצב נפשי משפיע פה ואם מדובר בנושא המטופל על ישי פסיכולוג או פסיכיאטר, אך אני חוששת שגם זה אם לא דווח בזמן לא יהיה קביל. אין כאן איומים, אלא עובדות יש כללים לבתי הספר היום שגם אם הם לא צודקים או לא נכונים לדעתנו, אין הרבה מה לעשות נגדם. אולי בבגרויות הבאות שבנך אמור לעבור יהיה לכם כדאי טרם הבחינות להעביר את בנך למסגרת של לימודים אקסטרניים שם אין ציוני מגן. אבל זה לא יבטל את הבגרויות שהוא כבר עשה. לסיכום דבר אחד ברור, עליכם לדבר עם בית הספר ולא להילחם בהם, כי ז לא יעזור בדרך הזו. אתם צריכים שהם ירצו ללכת לקראת בנך. אולי זה הזמן לדבר על הנושא הנפשי.