היי, רציתי לוודא האם שני מקצועות מורחבים של 5 יחידות ספרות ו-4 יחידות תנך יכולים להוות תעודת בגרות מלאה במידה ויש לי סך כולל של 21 יחידות לימוד בציונים עוברים? אני כרגע משפרת בגרויות החלטתי לוותר על שאלון אחד בתנך ולהוסיף רק עוד שתי יחידות תנך במקום שלוש (כלומר להיבחן בעוד שאלון אחד של שתי יחידות) בנוסף לשתי יחידות חובה שכבר עשיתי . האם זה בסדר ? האם בכל זאת תהיה לי תעודת בגרות מלאה?
מ
מאיה
חשוב לי להדגיש..
השאלה העיקרית היא האם אפשר לעשות רק ארבע יחידות תנך כמקצוע מוגבר (כלומר להוסיף עוד 2 יחידות ליחידות החובה בתנך שכבר לי בנוסף לחמש יחידות שיש לי בספרות.) חשוב לציין שסך כל היחידות יהיו 21 יחידות לימוד . זה אפשרי כדי שתהיה לי תעודת בגרות מלאה או שאני חייבת לעשות את כל החמש יחידות?
מ
מאיה
ואם הדבר לא אפשרי ולא תהיה לי תעודת בגרות באופן הזה..
האם אפשר במועד הזה להוסיף 2 יחידות תנך (יהיו לי ארבע כולל יחידות החובה שכבר עשיתי) ובקיץ הבא להשלים את היחידה החמישית. חוששת שיגידו לי שלא סיימתי את המבחן אם אעשה את שאלון 1382 ואת 1381 אעשה רק במועד הבא.
נ
נועה סטרוז
זכאות לתעודת בגרות
שלום מאיה,
לפי משרד החינוך בוגרים הזכאים לתעודת בגרות הם אלו שעברו בחינות במקצועות הבאים: 1. הבעה עברית ברמת 2 יחידות לימוד 2. תנך ברמת 2 יחידות לימוד 3. ספרות / מחשבת ישראל ברמת 2 יחידות לימוד 4. היסטוריה ברמת 2 יחידות לימוד 5. אזרחות ברמת 2 יחידות לימוד 6. אנגלית ברמת 3 יחידות לימוד לפחות. 7. מתמטיקה ברמת 3 יחידות לימוד לפחות.