שלום, אני סיימתי ללמוד בשנת 2012. לאחר שנה קיבלתי את תעודת הבגרות שלי והופתעתי לראות שמקצוע מדעי המחשב שאותו הרחבתי ירד מן תעודת הבגרות שלי בטענה כי מוריד את ציון הבגרות שלי. במהלך הלימודים עסקתי ב2 יח"ל בשנה הראשונה, יחידה נוספת בשניה ועוד 2 יחידות בשנה השניה. בסיכום יש לי 100 ו94, הציון השלישי של 2 היחידות האחרונות הוא שהוריד לי את הציון. נכשלתי בו. כתוצאה מכך ירד לי כל המקצוע. השאלה שלי האם ישנה האפשרות להוסיף לתעודת הבגרות שלי רק את 3 יחידות הלימוד הראשונות. ובעצם להוסיף מדעי המחשב בהיקף 3 יחידות לימוד? בחור מהכיתה שלי דאז פרש בשנה האחרונה, ובתעודת הבגרות שלו יש 3 יח"ל במדעי המחשב.
תודה.
נ
נועה סטרוז
החזרת ציון לתעודת הבגרות
שלום גבריאל,
יכול להיות שבגלל הנכשל אינך זכאי לציון בהגברה. חבר שלך עזב לאחר שסיים 3 יח' בהצלחה וויתר על ה-2 הנוספות אך אצלך מדובר ככל הנראה ב-5 יחידות מלאות ולכן לא יכלו לעשות הפרדה. אני ממליצה לך לפנות שוב לבית הספר בו למדת ולבקש לקבל הסבר מפורט על הסיבה לביטול ההגברה והורדתה מתעודת הבגרות. חשוב גם שתבדוק האם יש אופציה לתקן את הבחינה בה נכשלת ובכך להוסיף את הבגרות בחזרה במידה ולא יאשרו זאת בדרכים אחרות.
בברכה נעה
ר
רחלי
השפעת ציון מתכונת על בגרות חוזרת
הי אם רוצים לשפר את ציון הבגרות וניגשים למועד אקסטרני מה היא השפעת ציון המתכונת על הציון הסופי?
נ
נועה סטרוז
השפעת ציון מתכונת על בגרות חוזרת
שלום רחלי,
עד כמה שידוע לי, לציון מתכונת ראשוני אין השפעה ברוב המקרים על בגרות חוזרת, במיוחד כאשר מדובר במועד אקסטרני. עם זאת, הייתי ממליצה לך לוודא זאת מול מוסד הלימודים שדרכו את ניגשת לבחינה.