שלום רב קראתי שאם יש פער גבוה בין ציון המגן הממוצע בביהס לבין ציון הבגרות הממוצע אזי יש נוסחה אחרת לחישוב הציון הסופי. הבנתי את הנוסחה . השאלה היא - במגמה שבה ביתי לומדת ישנם 3 מורים. 2 מהמורים מגישים את תלמידיהם בציון מגן ממוצע 80 ואילו המורה השלישית מגישה את הכיתה עם ציון מגן ממוצע 40. הבעיה היא שאם יחשבו את ציון המגן השכבתי אזי הממוצע השכבתי גבוה בהרבה מהממוצע של הכיתה של ביתי. האם ניתן בחישוב הציון הממוצע להתייחס רק לכל מורה בנפרד?
ש
שני יונגר
אולי לא הבנתי נכון את השאלה שלך
שלום אופיר,
זה עניין של מדיניות בית הספר להבנתי ממה שאתה כותב פה. אני חושבת שיש מקום להתערבות הורית פה ולפנייה לרכזת השכבה מחנכת הכיתה ולמורה עצמה באופן ישיר. נשמע לי מאוד מוזר שאת כולם מגישים עם אותו הציון במיוחד כאשר מדוב בציון נכשל, הרי בית הספר אינו רוצה להציג נכשלים בסטטיסטיקות הבית ספריות. או שאני לא הבנתי את השאלה שלך או שיש בעיה אחרת שיש לפתור מול בית הספר. מהו הממוצע של הבת שלך באותו נושא? בכל אופן במידה והציון של הבת שלך בבגרות יהיה גבוה משמעותית מציון המגן משרד החינוך יכול לבחור לתת לבגרות שלה משקל גדול יותר מהמקובל של 50%. ממליצה בחום לפנות לבית הספר בנושא הזה.
בברכה, שני
נ
נעם
נפילת מגנים
יש פער מסוים בין ציון במגן לציון הבגרות לאדם פרטי, כך שתהיה נפילת מגנים אישית?
ט
טל בוטנר
נפילת מגנים
שלום נעם,
במידה ויש פער של 20 נק' בין ציון המגן לציון הבגרות (לרעתך) ניתן להגיש בקשה לביטול המגן. הבקשה מוגשת מול משרד החינוך.
בהצלחה, טל
מ
מיכאל
הפרש בין מגן לבגרות
למי במשרד החינוך יש לפנות במקרה של פער מעל 20 נקודות לרעה בין המגן לבגרות
א
אורית
תלונה על ציוני המגן שלא הגנו עליי אלא ההיפך
בכל המקצועות המגנים לא הגנו על הבגרויות. הורידו לי את תוצאות מבחני הבגרות ואף הציון הסופי בתנך 54 למרות שהוצאתי 65 נכשלתי בתנך. אשמח להתייחסות כיצד פונה ולמי בדיוק?
נ
ניר
ביטול מגן
מישהו יודע למי ניתן לפנות במקרה של פער לבקשת ביטול מגן?
נ
נועה חזן
ביטול מגן
שלום ניר,
אם כבר ניגשת לבגרות וההפרש בין המגן לציון בתעודת הבגרות הוא מעל 20 נקודות, ניתן לפנות למשרד החינוך לבקשה לביטול המגן.