שלום אני כרגע משלימה בגרויות דרך מוסד לימודים מסויים ונחשבת לנבחנת אקסטרנית, השאלה שלי אם אני משלימה את כל המקצועות שחסרים לי חוץ מאחד שזה ספרות, האם אני עדיין אקבל תעודת בגרות והאם היא תחשב לחלקית?
ש
שני יונגר
זכאות חריגה לבגרות
שלום אנה,
בעיקרון את יכולה לבקש אישור חריג לקבלת תעודת הבגרות החלקית במידה ואת עומדת בשאר הקריטריונים לתעודת בגרות חריגה: 1. כל המקצועות האחרים הם בציון עובר 2. שניים מהמקצועות הם לפחות ברמת 3 יחידות כל אחד והסה"כ הציונים המשותפים שלהם יעמדו על לפחות 150. 4. אני חושבת שיהיה עליך לגשת לבגרות בספרות גם אם בציון נכשל כדי לקבל את התעודה. אך כדאי שתבררי זאת מול משרד החינוך ישירות. 5. ציון עובד בבחינה בלשון והבעה עברית (לפחות 55).
בברכה, שני
ע
עמכי
תעודת בגרות
שלום רב, עשיתי בגרות עברית 3 יחידות ונכשלתי ביחידה אחת אפשר לחשב רק בשתי יחידות על תעודת הבגרות הדיגיטלית במקום 3 יחידות ? תודה
נ
נועה חזן
בגרות בעברית
שלום עמכי,
עד כמה שידוע לי, מספיקות 2 יחידות בלשון כדי להיות זכאי לתעודת בגרות מלאה, בתנאי שאתה עומד בשאר הדרישות כמובן, ולכן ניתן לפנות למשרד החינוך כדי לבדוק האם ניתן לפסול את היחידה הנוספת אליה ניגשת. כמובן שעלייך לסיים עם ציון עובר את 2 היחידות הבסיסיות וגם אם יאפשרו לבטל את היחידה השלישית - זו חייבת להיות היחידה הנוספת.