שלום, אני עכשיו לומד בכיתה י"ב, בתיכון רחוק מהבית (לומד שם כי יש תוכנית מיועדת לעולים חדשים מצרפת כמוני) אבל מאוד קשה לי להגיע לשם כי ביטלו את ההסעה לבית הספר. לכן, נוצר מצב שאני מפספס הרבה מאוד שיעורים בגלל עיכובים בתחבורה הציבורית וגם מפני שאני לא מצליח לקום 3 שעות לפני השיעור הראשון כל בוקר בגלל הנסיעה הארוכה. אני שוקל להיבחן לשאר המקצועות שנשארות לי כתלמיד אקסטרני כי אני מפחד לא לעמוד לדרישות בית הספר מבחינת נוכחות. האם זה כדאי לי? תודה רבה!
ש
שני יונגר
האם להפוך לתלמיד אקסטרני
שלום אלכס,
ההחלטה להיות תלמיד אקסטרני תמיד מפחידה תלמידי בית ספר אינטרני, למרות שבסופו של דבר המיקוד של תמידי אקסטרני היא בבגרויות בלבד. נפגע כאן קצת העניין החברתי, כך שאני מקווה שמבחינתך זה בסדר. לנסוע שעות בכל בוקר לבית הספר נשמע לי כמו חוויה קשה מאוד שבוודאי לא תורמת לך בשום צורך להצלחה בלימודים. מה שאתה חייב לקבל בחשבון כתלמיד אקסטרני זה את עלות הלימודים. ולכן מה שאני מציעה שתעשה זו בדקי ה של בתי הספר האקסטרניים שנוח לך להגיע אליהם. אני לא בטוחה שעכשיו כבר בתוך שנת הלימודים זה אפשרי אבל שווה בדיקה בכל אופן. אז המשימה שלך היא: 1. לאתר בתי ספר אקסטרניים באסור מגוריך 2. לברר אם המעבר עכשיו הוא אפשרי כדי שבוודאות תסיים את השנה עם תעודת בגרות מלאה 3. לברר את עניין עלות הלימודים ולראות שאתה עומד בו תעודת בגרות אקסטרנית היא טובה כמו כל תעודת בגרות אחרת, אין בעיה.