אהלן אני מנסה כרגע לשפר את הבגרויות שלי לקראת האקדמיה ואני תוהה לעצמי אם זה אפשרי ללמוד לבד למקצועות מסוימים מבלי לקחת קורס.. אני כרגע מתלבטת בין ספרות לתנ"ך - שני מקצועות שהתחברתי אליהם גם בתיכון והשאלה היא - האם זה אפשרי? מאיפה משיגים את המיקוד וחומרי הלימוד? האם זה כמו בעבר - לומדים המון המון חומר לאורך כל השנה וחודשים ספורים לקראת הבגרות מורידים כמות נכבדת מהחומר?
השאלות האלה חשובות לי כי אני רוצה לדעת האם כדאי לי בכלל להתחיל להתעסק בזה לקראת הקיץ הבא או שזה יהיה כאב ראש.
תודה :)
ש
שני יונגר
שיפור בגרויות באופן עצמאי
שלום יובל,
אני מניחה שהדבר אפשרי. אתה יכול לרכוש מיקודיות לבגרויות וכן ספרי לימוד להכנה לבגרות שמוכרים בחנויות ספרי הלימוד למיניהן. לגבי למידה והורדה של החומר הנלמד, בשנים האחרונות המיקוד לבחינות היה ונשאר קבוע בכל שנה, כך שהנושאים כבר נבחרו מראש ואין צורך ללמוד את הכל אלא רק לפי המיקוד. השאלה היא במה תורם לך ללמוד דווקא לשתי הבגרויות הללו כדי לשפר ממוצע הציונים, אסטרטגית עדיף לך לשפר רק אחד מהם לרמת 5 יחידות וכך בסבירות גבוהה מאוד תשפר את ממוצע הציוינם שלך אפילו יותר. מכיוון שאין מולי את תעודת הבגרות שלך ואני לא יודעת מה אתה מתכנן ללמוד בעתיד, אני רק מעלה כאן את הנושא כחומר למחשבה, ולא מעבר לזה.
לזה התכוונתי (:
לבחור את אחד מהמקצועות האלה ולהרחיב אותם לחמש יחידות.. לא לשפר כל אחד מהם בנפרד בשתי יחידות..
סורי אם זה לא היה מובן :)
ש
שני יונגר
תשובה מעודכנת
שלום יובל,
מעדכנת בהתאם את תשובתי. קיים מיקוד ברור ומובנה לכל הבגרויות. כלומר, נגמרו הימים של החסרת כמות נכבדת של חומר לקראת הבגרויות או לפחות כך אמור להיות. בכל מקרה יש כמובן אפשרות ללמוד לבד להרחבת שתי הבגרויות לרמת 5 יחידות. ושוב כל נושא הספרים הוא בעיקר מיד שנייה. וגם כאן מומלץ להתייעץ עם המורה המגיש לבגרות בבית הספר בו סיימת את התיכון.