לימודים בתחום המדעים - מכינה ייעודית או שיפור בגרויות?
לימודים בתחום המדעים - מכינה ייעודית או שיפור בגרויות?
קרן
1 תגובות
היי, אני רוצה להתחיל ללמוד מקצוע מדעי באוניברסיטה אבל ממוצע הבגרויות לא מספיק. ממוצע הבגרויות שלי הוא 90. מתלבטת האם לעשות מכינה או לשפר בגרויות עצמאית +קורס במתמטיקה 5 יח"ל. מבחינת השקעה - אין לי בעיה לשפר לבד את הבגרויות, בעקרון בתקופת התיכון כל ציוני הבגרויות שלי היו גבוהים (85+ ורובם גם 90+)ומה שהוריד לי את ממוצע הציונים זה ציוני ההגשה, שהיו נמוכים עקב חיסורים. כרגע אני מתלבטת האם עדיף לשלם על מכינה ייעודית שעולה די הרבה, או לשפר בגרויות עצמאית. מה נחשב יותר קל? מה נותן צאנס גבוה יותר להיכנס לאקדמיה בשנה העוקבת? תודה
ש
שני יונגר
האפשרויות שלך במסגרת המידע שמסרת פה
שלום קרן,
אני הייתי בודקת עד כמה ישנו את הממוצע שלך שיפור של שתי בגרויות כמו מתמטיקה לרמת 5 יחידות ומסתפק בזה. כי בסופו של דבר שני קורסים להשלמת בגרויות לרמת 5 יחידות עולים בערך כמו שתעלה לך מכינה ללימודי מדעים. אפשרות נוספת היא ללכת למכינה ולברר שם לגבי מלגות. בשורה התחתונה לכל מסלול יתרונות וחסרונות ועליך לבחור את זה שיכול להביא לך את התעולת הגדולה ביותר. מכיוון שלא רשמת לי מה את רוצה ללמוד לתואר ראשון לא רשמת לי מהו ציון הפסיכומטרי שלך וכל מידע רלוונטי אחר, קשה לי לומד מעבר לזה.