קבלתי ממשרד החינוך מכתב הערכה על לימודי בכדי להזכר במה יש ומה אין ומה עלי להשלים . אשמח להבין כמה דברים. יש לי 10 שנות לימוד ועל מנת להיות זכאי ל 12 שנות לימוד עלי להשלים עוד 7 יחידות אבל זה אומר שעדין אין לי בגרות מלאה נכון ? אם כן 7 יח זה בערך 2 מקצועות + מקצוע אחד שכן יש לי אז 3 מקצועות בסוף וזה זכאות ל 12 שנות לימוד ? אפשרויות נוספות וגם פה אשמח להבין לאיזה מוסד אפשר להתקבל עם התנאים האלו : 10 יח לימוד בבחינות הבגרות בציון עובר(זה תקף לשאלה הקודמת? סהכ 10 הכוונה כ 3 מקצועות ?) 30 נק זכות של האונ הפתוחה עפי הניקוד החדש מזה הניקוד החדש? ה 30 נקד כוללים כבר את המקצוע עובר שברשותי ? איזה 30 נקדות לא משנה באיזה תחום לימוד בפתוחה ? לאן אפשר להתקבל אחד עם 30 נק זכות (או הכוונה שזה יקנה לי 12 שנות לימוד?) תודה רבה
ש
שני יונגר
זכאות ל 12 שנות לימוד
שלום גיא,
לפי מה שאני יודעת כל שנת לימודים אחת שחסרה מצריכה השלמה של 7 יחידות בגרות. ולכן במקרה שלך מכיוון שחסרות לך שנתיים תידרש כנראה להשלים 14 יחידות לימוד ולא 7. במקרה כזה כבר כדאי יותר להירשם למכינה להשלמת בגרויות מאשר ללמוד לכל בגרות בנפרד, אבל זה כמובן לשיקולך. את החלק השני לא ממש הבנתי, אם למדת כבר כמה קורסים של האוניברסיטה הפתוחה גם הם נכללים במניין השעות לצבירה לקראת 12 שנות לימוד. כמה בדיוק הן יעניקו לך אני לא יודעת, אני רק יודעת שכל שנה שווה 600 שעות לימוד. לכן כך קורס שלמדת אי פעם כדאי שתנסה להשיג אישורים לגבי מספר השעות שלמדת בו כדי לבדוק אם יאשרו לך את אותן שעות ויכירו לך בהן להשלמה הזו.