שלום ! השתחררתי באוקטובר 2008 ואחרי שבאתי להרשם לאוניברסיטה וראיתי שלכל הדברים המעניינים אני לא מתקבלת החלטתי לשפר בגרויות ולעשות אפילו שוב פסיכו. הפסיכומטרי שלי הוא 621, ממוצע בגרויות 94. עשיתי עכשיו לפני שבועיים בערך בגרות בהיסטוריה(הרחבתי ל5) והשלב הבא זה בגרות במתמטיקה, שאותה לצערי בניגוד להיסטוריה אי אפשר ללמוד לבד. כמה עולה קורס במתמטיקה? ואם אני לוקחת נניח מורה פרטי, מאיפה אני משיגה חומר לשיעורי בית ? וספרים? כי הרי בקורס מביאים ספרים שאפשר להתאמן איתם, מורה פרטי לא נותן . שאלה שניה- האם יש אופציה שמהיחידה להכוונת חיילים משוחררים יתנו לי וואוצ'ר לבגרות? גם אם זה רק נותן הנחה? (כשהייתי חיילת קיבלתי וואוצ'ר לפסיכומטרי), יתנו לי עוד אחד? אם בכלל קיים דבר כזה לבגרויות?
עוד שאלה קטנה- אני רוצה לעשות פסיכומטרי שוב, אבל לבד, מהספרים של פעם קודמת. כדאי לי לחכות עד אחרי הבגרות במתמטיקה או לעשות לפני? תודה :)
מ
מיטל ווארפול
הכנות לקראת תואר ראשון
שלום סיון, את מציגה מספר שאלות נתחיל בתשובה לראשונה, קורס במתמטיקה בין 4500-6000 ש"ח תלוי באיזה מכון תבחרי ללמוד. אם תחליטי ללמוד לבד תוכלי לרכוש ספרי למידה לבגרות במתמטיקה מאנקורי. אם כבר השתחררת מהצבא נראה לי כי לא תוכלי לקבל וואצ'ר נוסף אולם תוכלי לקבל מהיחידה להכוונת חיילים רשימת מלגות וכדומה.... אני ממליצה לך להשלים תחילה את מה שיותר קל עבורך. ואם שניהם באותו משקל כדאי להשלים בגרות תחילה ואח"כ פסיכו'. לאיזה תואר ראשון הינך מעוניינת להתקבל? נראה כי ציונייך מרשימים ביותר... בברכה מיטל
ס
סיוון
כן הציונים נחמדים -
הציונים נחמדים אבל מנהל עסקים לדוגמא, או לכל מקצועות ההנדסה זה לא מספיק, ואני לא ממש רוצה מכללה. איך הספרי למידה של אנקורי? הם טובים ? לא למדתי דרכם... יש הסברים בהם או רק תרגולים? בעקרון ההשלמה של המתמטיקה פסיכו זה לא בקטע של מה יותר קשה אלא יותר במסגרת הזמן. חשבתי לעשות פסיכומטרי בספטמבר, שזה בדיוק הזמן בו נפתחים הקורסים במתמטיקה ביואל גבע וכו... אבל אולי אני יכולה לעשות מתמטיקה ואז פסיכו, זה רק תלוי במתי מתקבלות תוצאות ומתי יש מבחנים, שלא יצא שאני אבזבז כמה חודשים על סתם
מ
מיטל ווארפול
שיפור בגרויות ופסיכומטרי
שלום סיון,
ספרי הלימוד מצויינים, אך אני ממליצה לך להגיע לאחד הסניפים שלהם ולבדוק זאת בעצמך, הספרים כוללים חומר תיאורטי ומבחני בגרות לדוגמא.