שיפור בגרויות - במקום ספח ציונים לקבל בגרות מעודכנת
שיפור בגרויות - במקום ספח ציונים לקבל בגרות מעודכנת
ניצן
1 תגובות
אהלן, אני לקראת סיום יב' עם ממוצע בגרויות שצפוי להיות בין 70-75 (ללא בונוסים וכו') 85-90 עם. כל הציונים שלי נעים בין 65-80 ואני חושב לשפר את הבגרויות שלי אחרי הלימודים. השאלה שלי באיזה דרך הכי טוב לשפר את הבגרויות שלי במידה וארצה להתקבל לאוניברסיטה לתחום כלשהוא. והאם אחרי שאני משפר ציון כלשהוא אפשר במקום ספח ציונים להוציא תעודת בגרות מעודכנת ?
ש
שני יונגר
אסטרטגיה לשיפור בגרויות
שלום ניצן,
שאלה מצוינת. קודם כל שיפור הבגרויות צריך להיות בהתאמה מלאה לתחום הלימודים אליו אתה רוצה להתקבל אם ראלי אז מקצועות ראליים ואם הומני אז מקצועות הומניים. עכשיו, מה שאני מציעה לך כאסטרטגיה לשיפור ממוצע הציונים שלך בצורה המיטבית, זה פשוט מאוד לשפר לרמת 4 או 5 יחידות בגרויות שכבר נבחנת בהן ברמת 2 או 3 יחידות. למשל אם אתה בכיוון ראלי אז שפר את מתמטיקה, ביולוגיה אנגלית וכו'. אם בכיוון הומני אז שפר את פסיכולוגיה, ספרות או תנ"ך לרמת 5 יחידות. כך גם תשפר את הבגרות בציון הנמוך וגם תשפר אותה לרמת 5 יחידות המקנה נקודות בונוס לציון הכללי. זו הדרך לשיפור המשמעותי ביותר בממוצע הציונים בתעודת הבגרות. לא מקבלים תעודת בגרות חדשה אלא רק ספח עבור כל בגרות ששופרה. מבחינת מוסדות הלימוד מסתכלים על הציון הגבוה מבין השניים בכל תחום לימודים.