הדר שלום!! בדרך כלל אני לא נמנית על מבקשי העצות ואוהבת להגיע למסקנות הנדרשות לגביי לבד, אבל אחרי שקראתי כמה מהתשובות שלך..טוב, אני פה כותבת לך לא?..=) למרות שרוב חבריי התחילו כבר את לימודיהם או יודעים לפחות כיוון אני לוקחת הכל באיזי.. משנה את דעתי ומתחמקת מלהגיע להחלטה בכל מחיר.. אני אספר לך על הכיוונים אותם בחנתי ואני מבקשת שתמליצי לי על "מיש-מש" שאפשר לעשות מהנושאים האלו- שכולם מעניינים אותי לכדי תואר ראשון ושאולי אפילו ישתלמו לי כשאנסה למצוא עבודה- בבקשה. -מנהל עסקים -ניהול פרויקטים -משאבי אנוש -יחסים בין לאומיים -תקשורת
אני לא בן אדם מרדן מיסודי אבל אני נמנעת מללמוד פסיכולוגיה רק כי לאורך כל חיי צפו הוריי שזה מה שאני אבחר כמשלח ידי- נכון מעצבן?? ;) הייתי בתפקיד פיקודי בצבא(מ"מ) וכרגע אני עובדת בתפקיד אדמניסטרטיבי אני חושבת שהעצות שלך מבריקות ואשמח אם תוכלי לעזור לי בנושא הזה- יום מקסים! שירן
ה
הדר גולדשמידט
משאבי אנוש וניהול פרויקטים
שירן שלום, עשית פה מישמש קטן אנסה לעשות סדר ובשאיפה שמתוכו תמצאי את שאת מחפשת:
מנהל עסקים הוא תואר שמכוון לתפקידי ניהול בתחומים שונים בארגונים. לבדו הוא לא מועיל, כשנמצאים בארגון הוא מאפשר להתקדם ולהתפתח בכיוונים שונים. ניהול פרויקטים מתחלק לניהול אופרטיבי או טכנולוגי. לתפקידי ניהול פרויקטים ניתן להגיע כבוגרי הנדסה תעשיה וניהול, ניסיון אדמיניסטטיבי רחב משולבות ביכולות הנעה טובות ובנישה שמאפשרת התפתחות. ניתן גם להגיע דרך משאבי אנוש, תלוי כמובן איזה פרויקטים. ואחרונים ועיקריים שבשנים האחרונות כובשים את המקצוע אלה הם המהנדסים השונים, ולא רק מהנדסי תעשייה וניהול, המגמה בשנים האחרונות, בוודאי בחברות שעוסקות בטכנולוגיות לתת למהנדסים להוביל את הפרויקטים.
תחום הפסיכולוגיה נוגע בעולם משאבי אנוש ממקום פרקטי,הוא תחום יחסית מגוון, ובאופיו מעט דומה לניהול פרויקטים רק עוסק בהון האנושי בארגון. יש כיום תואר לניהול משאבי אנוש.
תקשורת - שוב זהו תואר ולא מקצוע, בעולם התקשורת ניתן לעבוד בניהול משאבי אנוש, ניהול פרויקטים, לעסוק בעריכה ותיאומים.. למה את מתכוונת?
יחסים בינלאומיים, זהו תחום שיחסית קשה מאוד להשתלב בו, והמסלול ארוך ולרוב לא משתלם. עניין בטוח תמצאי, אבל רגע אחרי קשה מאוד.
קשה לי לעזור לך לעשות בחירות כשמה שמניע אותך הוא ההיפך ממה שמייעדים אותך וכו.. חשבת אולי שהסביבה שלך מכירה אותך טוב וגם אם החיבוק דב חונק הוא מגיע ממקום טוב ותומך? שלא תביני אותי לא נכון, אני מבינה את התסכול אבל מקצועית זו לא סיבה מספקת לפסול תחום או לבחור באחר.. נהפוכהו!
הניסיון הפיקודי שלך מלמד אותי שנכון לך לשלב עשייה עם אנשים ופרקטיות. אני ממליצה לך לשקול להתמקד במשאבי אנוש וניהול פרויקטים.