שלום, שמי ליזה ואני מאוד מתלבטת לגבי לימודי תואר ראשון. רוצה ללמוד באוניברסיטת תל אביב אבל אוטוטו חודש אפריל ואני לחוצה כי עוד לא החלטתי. ראיתי שנתתם שאלות שאנשים יענו על עצמם כדי לתת ייעוץ אז מילאתי אותן. אשמח לייעוץ והכוונה תודה רבה!
1. בבית הספר הייתי חזקה מאוד במקצועות המתמטיקה והפיזיקה. 2. פחות התחברתי בבית הספר לתחום הלשון, היסטוריה וספרות, אלא יותר לצד הריאלי. 3. תחביביי הם שחיה, ציור, נגינה בגיטרה, אפייה. 4. כישרון בהסברה ויכולות ביטוי גבוהות, יודעת להסביר את עצמי, אני עושה כרגע שיעורים פרטיים במתמטיקה ותלמידי מאוד מרוצים. 5. אוהבת מאוד אפיה וייעוץ והקשבה לאנשים. 6. רוצה עד 5 שנים תואר, כסף כמה שפחות שיהיה שכר לימוד אוניברסיטאי. 7. יכולת גבוהה מאוד במתמטיקה ופיזיקה, ויכולת של מורה פרטית להסביר היטב ולהעביר הלאה את מה שאני יודעת. 8. עבודה 8-5, עם צוות או אנשים. 9. הייתי רלשית בצבא, לפני זה הייתי מדריכה בצופים במשך 3 שנים, הדרכתי כחיילת בפרוייקט תגלית. 10. כרגע חשבתי על תחומי ההנדסה (מכונות או ביו רפואית) שמשלבים בתוכם הרבה מתמטיקה ופיזיקה או אדריכלות (אבל קצת ירדתי מזה כי הבנתי שמאוד מסובך כל עניין תיק העבודות). אשמח לייעוץ לפי מה שכתבתי מה יכול להתאים לי :)
תודה!
ש
שני יונגר
מה יכול להתאים לך ללמוד
שלום ליזה,
קודם כל אני בהחלט חושבת שאחד מתחומי ההנדסה צריכים להיות התחומים שלך ואסביר לך למה. מסלול הנדסה והעיסוק בהנדסה הוא עיסוק מאוד מיוחד בניגוד לשאר המסלולים בתחומי המדעים המדויקים. המהנדס הוא איש צוות ואיש ניהול שבחלק מהמקרים צריך להיות גם איש בעל יכולות הדרכה כמובן חייב ראש ראלי חריף כדי להצליח בלימודים וכן בעבודה עצמה לאחר מכן. אני לא יודעת מדוע את מתלבטת דווקא בין שי ההנדסאות שציינת פה אבל חושבת שאם את מתמקדת בלימודים באוניברסיטאות כדאי מאוד שתשקלי ללמוד הנדסת תעשייה וניהול ובעתיד להמשיך ולהתקדם לתחום של הנדסת אנוש. כי יש ך כישורים משני העולמות גם בינאישיים ויש לך יכולת ורצון להבין אנשים סביבך וגם כישורים ראליים. אך כמובן שתוכלי ליהנות מכישורים אלו שיש לך בכל הנדסה אחרת. חשוב מאוד שתבחרי את ההנדסה שאופי העבודה בה יתאים לך ביותר ואני חוששת שהנדסה ביורפואית היא פחו בשבילך כי את רוצה לעבוד בצוות וכשמדובר בצוותי מחקר זה עלול להיות פחות מה שציפית או דמיינת. בהנדסת מכונות כמובן שתוכלי להשיג זאת. כך גם בהחלט לגבי הנדסת חשמל ואלקטרוניקה הנדסת תוכנה וכו'. אם את לא אדם מאוד יצירתי בכל הנוגע לרישום ולשרטוט את לימודי ארכיטקטורה הם כנראה לא בשבילך, אבל אולי הנדסת בניין דווקא כן. למרות שפה יש פחות עבודה צוות ויותר עבודת ניהול.