ב 2007 סיימתי לימודי אדריכלות באוניברסיטת תל אביב בציון גמר 86.
במסגרת התואר לקחתי שני קורסים ביהדות: 1) "מחלוקות פוליטיות וזרמים דתיים בעיני חז"ל" עם פרופ' ורד נועם - ציון שנתי ממוצע 90 2) "מהי היהדות ומיהם היהודים - מבוא להגות יהודית" עם דר' רון מרגוליס - ציון שנתי ממוצע 91
אני מעוניינת להתחיל באוקטובר 2016 תואר שני בתלמוד במסלול המחקרי.
אוכל להגיע ללימודים רק יום אחד בשבוע.
שאלותיי: 1) כיצד אוכל לבצע השלמות כבר עכשיו, כדי שלא אאלץ לדחות את הלימודים בשנה נוספת. 2( במידה ולא, האם ניתן לקחת קורסי השלמה מקוונים? 3) האם יש מלגות ואם כן באילו תנאים
תודה,
אדריכלית מיכל ריזל
ש
שני יונגר
תואר שני בתלמוד
שלום מיכל,
לפני הכל, תצטרכי לברר מול מוסד הלימודים שאכן לימודי התואר השני בתלמוד מתקיימים אחת לשבוע. זה מאוד תלוי מוסד לימודים, אך כמובן לא בלתי אפשרי. ולשאלותיך: 1. תוכלי לפנות למוסד הלימודים ולברר מולם מהם קורסי החובה שיש להשלים לסטודנטים שלא למדו לתואר ראשון בתלמוד כדי לסיים את התואר השני. ואז יהיה לך עם מה לעבוד. 2. רק אם קיימים קורסים שכאלו במוסד הלימודים הרלוונטי או אם יאפשרו לך ללמוד את קורסי ההשלמה באוניברסיטה הפתוחה, שם יש אפשרות בלא מעט קורסים ללמוד אונליין. שוב הכל מול מוסד הלימודים. 3. לגבי מלגות לתואר שני, אני לא הייתי בונה על זה יותר מידי. גם כי כמעט אין ובמיוחד לתחומים כמו תלמוד. אבל כן יש מסגרות התנדבות בתמורה למלגה שפתוחות גם לתואר השני. את כל אלו תמצאי בקישור בתחתית התשובה שלי.