שלום, אני סטודנטית בת 23 לתואר ראשון במדעי המדינה. אני מתמחה כרגע בלשכות ממשלתיות ומרגישה תחושת סיפוק גדולה הן מהלימודים והן מהתעסקות בפועל. אני מעוניינת בייעוץ לגבי המשך התפתחות בתחום. אני רוצה להמשיך לתואר נוסף אשר יקנה לי ידע רלוונטי בתחום וגם יהווה מקצוע מתגמל שאוכל להתפתח דרכו בעולם הממשל. אופציה אפשרית היא תואר ראשון במשפטים עם התמחות בזכויות אדם. יש לי התלבטות הואיל והשוק מוצף בעורכי דין. אופציה נוספת היא תואר שני במדעי המדינה, אך אין לי כרגע ניסיון עבודה משמעותי, האם תואר שני כעת יכול להזיק בחיפוש עבודה ולאו דווקא לקדם? הכיוון שלי הוא השתלבות בארגוני זכויות אדם/ארגונים ממשלתיים בעלי אג'נדה זהה לשלי. אשמח לייעוץ לגבי הכתוב לעיל ואופציות נוספת שלדעתך יוכלו לעזור.
ש
שני יונגר
ניסיון תעסוקתי ואז לימודי המשך
שלום דקל,
קודם כל הכל תלוי מה את רוצה לעשות בתוך ארגוני זכויות האדם הללו. צריכים כל מיני אנשים בעלי הכשרות מסוגים שונים ואת צריכה להחליט באיזה תחום את רוצה להשתלב ורואה בו את התרומה הגדולה ביותר לארגון והתמורה הגדולה ביותר האישית שלך. מכיוון שזו החלטה שיש בה הרבה מאוד רגש, השאלה היא פשוטה, מה את מרגישה? איפה הכי נכון לך להיות. אני חושבת שהכי נכון לי להציע לך להתחיל לעבוד בצורה משמעותית ורצינית מיד עם סיום הלימודים לתואר הראשון ואחרי ההתנסות תחליטי מה ואם את רוצה להמשיך ללמוד. זה יעזור לך לקבל כיוון ברור יותר לדעתי.