ייעוץ לבחירת לימודים - עבודה לבד ללא גמישות מחשבתית
ייעוץ לבחירת לימודים - עבודה לבד ללא גמישות מחשבתית
נעמי
3 תגובות
שלום , אבקש עזרה או הכוונה לגבי בחירת מסלול לימודים - אלו לימודים היית מציע לי בהתחשב במספר דברים כגון : לא אוהבת עבודה מול אנשים ברמה של מתן שירות או בכלל עבודה עם אנשים או מול אנשים /ילדים וכו' יותר מחוברת לעבודה מול / עם קולגות אבל לא כעבודת צוות , חסרת סבלנות ולא אוהבת להכיל ברמה עמוקה, אוהבת עבודה אינטלקטואלית ומעדיפה לעבוד לבד, לא מתמודדת טוב עם לחץ ואין לי גמישות מחשבתית , כעיקרון אני בעלת הפרעות קשב וריכוז ולכן עניין זה מאוד מקשה עלי לבחור את המקצוע המתאים אשמח לעזרתך/הכוונתך
ש
שני יונגר
חסר לי לשמוע במה את טובה
שלום נעמי,
תאתר לי הרבה דברים מאוד חשובים לגביך אבל תיארת לי רק מה את לא. לא ברור לי מה את מכניסה תחת הכותרת "עבודה אינטלקטואלית" מה זה אומר מבחינתך? בואי תפרטי לי תחומי לימודים או עיסוק שאת חזקה בהם ונהנית מהם כדי שאבין יותר לעומק מה להציע לך לשקול ללמוד.
אשמח לשמוע, שני
נ
נעמי
שני בקשר לשאלתך
שני, קודם כל המון תודה על תשובה ורצון לעזור: לגבי חוזקות 1-בעלת כישורי כתיבה , נושא של היגוי ותקינות תחבירית חשובה לי 2-אמפתית ונעתרת לעזרה 3-יש בי משהו מאוד אידאליסטי, נגד אפליה וחוסר צדק 3- בעלת כישורי כתיבה ודמיון מפותח , חשיבה מופשטת 4-אוהבת לקרוא הרבה ויכולה לעבד מידע רב במיוחד בנושאים שמתעניינת בהם 5-בעלת כישורי ארגון , אוהבת רמת ביצוע כלומר לראות תוצאות ממשיות ללא ערפול , יודעת לפרק מידע לגורמים קטנים לצורך הרכבת תמונה בחזרה 6-אוהבת סדר ויש לי קיבוע מחשבתי כלומר אני בן אדם עקרוני , כמובן בן אדם הומאני , מזמן הייתי הולכת למקצוע שמערב עשייה חברתית הבעיה שאני נוטה לצבור תסכולים כיוון שברוב האחוזים הבעיה נעוצה במערכת ולא דווקא באנשים 7- מאוד אנרגטית ולכן דינאמיות מאוד חשובה לי , לא אוהבת קשרים עמוקים,בעיות שאינני יכולה לפתור , וסביבה של אי וודאות מקווה שזה יעזור
ש
שני יונגר
ללכת ללמוד להתמודד עם חוסר וודאות
שלום נעמי,
וואו! יש כל כך הרבה דברים שאת יכולה לעשות למשל: להיות מטפלת מסוגים שונים ואפילו פסיכולוגית, אם את מוכנה ורוצה להשקיע בכיוון הזה. אפשרות נוספת שמשלבת הרבה מהיכולות שלך ויכולה לאפשר לך להיות כמה דברים במקביל היא אם תתחילי את דרכך דווקא כעובדת סוציאלית. משם תוכלי לפנות לכיוון טיפולי לכיוון חברתי ולכיוון ניהולי. לגבי הסעיף השביעי שלך, חייבת לציין לפניך שעל הדברים הללו את יכולה וצריכה לעבוד. יש קואוצ'רים שמאמנים להתמודד עם דברים שכאלו. פשוט כי ככה זה בחיים. תמיד יהיו דברים שיתסכלו אותך, כי העולם לא מושלם גם אם את יודעת כמה צעדים קודם מה נכון וצריך לעשות ושנית אי וודאות היא עניין שתפגשי בהרבה מאוד מקומות. דווקא בה טמונה ההזדמנות פעמים רבות. אפשר ללמוד להתמודד עם זה ולהתנהל בצורה לא מתסכלת עם מצבי אי וודאות. זה הרי עניין של שחרור שליטה שקשה לך לעשות לבד, נכון להיום. נמשיך, אפשרויות נוספות לכיוונים מתאימים יכולה להיות לכיוון של כתיבת תוכן לכיוון של פרסום ושיווק בכלל (רק ששם יש המון אי וודאויות אז אם תכלי על זה טפלי קודם כל ביכולת ההתמודדות שלך עם חוסר וודאות בסיטואציות שונות). בשורה התחתונה ההמלצה שלי היא שתפני לאימון, לא אורך שיעזור לך להתמודד עם סיטואציות של חוסר וודאות מצד אחד וכאשר תוסר הבעיה הזו יהיה לך קל יותר להתמקד בדברים שאת רוצה ואוהבת לעשות באמת. אני מניחה שמשהו מהרשימה שציינתי פה אמור לקרוץ לך. אבל תשקלי את ההמלצה שלי בכל מקרה.