שלום, תודה רבה על הסיוע בעבר, חזרתי לסיום ההתלבטות- הגיעו תוצאות הבחינה הפסיכומטרית שניגשתי אליה בתנאי מפעם בגלל דיסקלקוליה חריפה בין היתר. הציון הרב תחומי (581) ככל הנראה מאפשר קבלה ללימודי עבודה סוציאלית בבר אילן, אם מחשבון הקבלה אכן מעודכן... אלא שלפני הבחינה קיוויתי שאצליח להגיע לציון שיאפשר קבלה לריפוי בעיסוק כדי שאוכל להחליט מה אני יותר רוצה. ההתכווננות שלי בגדול היא לתחום בריאות הנפש בדגש על שיקום, אך לא רק, בהכרח. התרשמתי לאחרונה שהגישה של ריפוי בעיסוק בתחום זה היא "רעננה" יותר ומאוד אפקטיבית וקשה לי לוותר מראש. מצד שני- האם ההנחה שלי בכלל מחוברת לשטח? הציון בדגש מילולי אם יסכימו להתייחס אליו (בעקבות נושא הדיסקלקוליה) הוא 642. תתי-הציונים הם במילולי-138, באנגלית- מרחק 7 נק' מפטור שאני מתכוונת לשפר בבחינת אמירם, ובכמותי מתחת ל90 לצערי הרב. יש סיכוי להליך קבלה לא סטנדרטי? והאם יש לי באמת סיבה להתעקש? ראיתי שהמסלול עמוס בלימודים פיזיולוגים, מכניקה ושאר דברים שאני לא מחבבת בכלל... ומן הסתם אם אגש שוב לבחינה הציון הכמותי (אם בכלל) ישתפר, זה יהיה עניין של נקודות ספורות... תודה רבה!!!
ש
שני יונגר
אפשרות של ראויים לקידום
שלום שיר,
יש תהליך קבלה לא סטנדרטי שנקרא "ראויים לקידום" בתהליך זה את למעשה מגישה בקשה חריגה לקבלה ללימודים במסלול של ריפוי בעיסוק ושם יבקשו ממך להוכיח כי את ראויה להתקבל למסלול בזכות כישורים כישרונות ובעיקר בזכות אישיותך וה"רעב" שלך להצליח בתחום. מעבר לזה האפשרות היחידה שלך היא ללמוד לתואר ראשון בהצטיינות ואז ללמוד לתואר ראשון נוסף, שהו תהליך מאוד ארוך ומייגע. לכי לראויים לקידום ממש בהקדם האפשרי, כי זו תוכנית מאוד מוגבלת בהקיף וכמות התלמידים וגם מוגבל בזמן.
מותשת מההתלבטות
היי שני, כתבתי כאן לפני מספר ימים ולא הייתי כ"כ ברורה ולכן התשובה לא הניחה את דעתי. אני נוטה באופן טבעי לתחומי הטיפול או עבודה עם אנשים שיש בה אוריינטציה כזאת, ככל הנראה. כבר כמה שנים נמשכת מאוד לתחום של בריאות הנפש והמסלול הכי זמין נראה לי עבודה סוציאלית בבר אילן, שאני כרגע ברף הקבלה ככל הנראה. עם זאת אני מאוד מוטרדת ונראה לי שזה כתוצאה מהדימוי הירוד שיש לי בראש על המקצוע (עיסוק בביורוקרטיה וטפסים, חוסר תגמול וזלזול מצד החברה) חברה טובה סיימה לאחרונה לימודי ריפוי בעיסוק וטוענת שבוגרי החוג יוצאים עם מיומנויות הרבה יותר פרקטיות לתחום של בריאות הנפש וזה מתסכל אותי שאני לא ברף הקבלה... איך לשחרר את זה? יש לך רעיונות לתואר אחר? בת 21, מאובחנת כבעלת דיסקלקוליה (חריפה) שמעתי שבחיפה יש סיכוי לקבלה חריגה (בתל אביב לא היו מוכנים לשמוע) יש עניין להתעקש? עייפתי את עצמי עם הדילמה, אבל אין לי שום אופציה חלופית בראש לעו"ס. גם מוטרדת שעוד כמה שנים כל ההכוונה שלי לתחום תתחלף ברצון אחר ואז מה?.. תודה!
ש
שני יונגר
האם חשבת ללמוד קרימינולוגיה קלינית?
שלום שיר,
יש לי רעיון שאולי תרצי לשקול אותו. אני מתכוונת לתואר שני בקרימינולוגיה קלינית. זהו מסלול מיוחד המשלב בין הקרימינולוגיה לבין בריאות הנפש ולמעשה עובדים במחלקות לבריאות הנפש בבתי החולים. אחד התארים המומלצים ממנו להתקבל למסלול הוא עבודה סוציאלית. אך גם פסיכולוגיה, מדעי ההתנהגות וקרימינולוגיה הם תארים מתאימים. אני חושבת שאם את מוכנה לקחת מראש מסלול הכולל תואר ראשון ושני זה יהיה המסלול הכי נכון לך עבודה סוציאלית לתואר ראשון וקרימינולוגיה קלינית לתואר שני. שווה בדיקה וקריאה על הנושא. מה דעתך?