שלום, עשיתי תואר ראשון בסיעוד ואני עוסקת במקצוע, אך מרגישה שאני לא ממצה את עצמי. הלכתי לאבחון, הייעוץ אמר שמאוד מתאים לי סטטיסטיקה, תחום שבאמת אהבתי אך לא חשבתי להתמקצע בו. בכל אופן, כרגע בודקת אופציות, לא מספיק מכירה את הלימודים ואת השוק, מתלבטת לגבי תואר שני בבריאות בציבור בכיוון מחקרי או תואר שני בסטטיסטיקה, השאלה היא מ2 בחינות: * מבחינת אפשרות קבלה לשניהם * מבחינת עיסוק בתארים האלה לגבי תואר שני בסטטיסטיקה, ראיתי שיש כמה מסלולים איך אפשר להחליט מה הכי מתאים? והאם עדיף לעשות בכלל תואר ראשון בסטטיסטיקה מבחינת אפשרויות תעסוקה? סליחה על האורך.. תודה:)
ש
שני יונגר
תואר שני בסטטיסטיקה או בבריאות הציבור
שלום,
השאלה הכי חשובה שאת צריכה לענות עליה היא האם תרצי באמת לעשות שילוב בין סטטיסטיקה לבין סיעוד. אם כן, אז כמובן שאין פה שאלה והמסלול המחקרי בבריאות הציבור יהיה נהדר. אם תחליטי לשנות כיוון לחלוטין לועזוב את הסיעוד לטובת הסטטיסטיקה זה אפשרי, השאלה היא האם מסגרת העבודה שברוב המקרים עוסק בהערכת שווי של חברות וכספים או בסקרי שוק מעניינת אותך. את צריכה למקד את המחשבה שלך בתחום בו תעסקי עם כל אחד מהמסלולים או זה שהיית רוצה להגיע אליו ולאו דווקא בתואר עצמו. מבחינת תנאי קבלה. לבריאות הציבור נדרש ממוצע 80 ומעלה בתואר הראשון וניסיון רלוונטי של שנה לפחות בתחום הרפואה בריאות הציבור פרא רפואה וכו'. תנאי הקבלה ללימודי תואר שני בסטטיסטיקה הם תואר ראשון בממוצע 80 ומעלה והשלמות הנדרשות מהתואר הראשון בסטטיסטיקה, כי לא למדת לתואר אחר. על עוד אפשרויות תעסוקה עם לימודי סטטיסטיקה תוכלי לקרוא בקישור בתחתית התשובה שלי.