היי, יש לי ממוצע בגרות של 108.7. אני ניגשת לפסיכומטרי במועד הקרוב (של פברואר), ורוצה להתחיל ללמוד רק באוקטובר 2017. אני חוששת שלא אקבל ציון מספק כדי להתקבל לחוגים הנ"ל. (אני רוצה ללמוד באוני' העברית או באוני' חיפה). ממש בטוחה שארצה ללמוד את אחד מהמקצועות האלה (עם נטייה לריפוי בעיסוק), כי עשיתי שירות לאומי בגני חינוך מיוחד, וכרגע אני עובדת כתרפיסטית בתחום, וזה מה שארצה לפתח לקריירה. אז השאלות שלי הן- 1. איזה ציון בפסיכומטרי יספיק לי כדי להתקבל לריפוי בעיסוק ולקלינאות תקשורת בירושלים/בחיפה? 2. אם אקבל ציון לא מספיק גבוה, האם יש דרך כלשהי להיות מוזמנת בכל זאת לריאיון האישי? אני חושבת שאם תהיה לי הזדמנות לספר על הניסיון שיש לי בתחום (כבר מעל לשנתיים) ועל התשוקה הגדולה שלי ללימודים, יכול להיות שכן יקבלו אותי. תודה רבה, הגר
ש
שני יונגר
תנאי קבלה וסיכויי קבלה לקלינאות תקשורת וריפוי בעיסוק
שלום הגר,
1. כדי להתקבל בוודאות לריפוי בעיסוק עליך לקבל ציון 650 לפחות בפסיכומטרי. כדי להתקבל בוודאות לקלינאות תקשורת עליך לקבל ציון השואף ל700 והמסלול לא מתקיים למיטב ידיעתי באוניברסיטה העברית. 2. אם תקבלי ציון שלא יהיה מספיק גבוה תוכלי לנסות ולהתקבל דרך מסלול ראויים לקידום שקיים באוניברסיטאות. בו אפשרל הגיש בקשה מיוחדת חריגה כאשר תתבקשי להוכיח בראיונות קבלה ונתונים אחרים שאינם הפסיכומטרי שיש לקבל אותך למסלול. אבל ממש אחדים עוברים את המסלול הזה בכל שנה, אז זה ממש צריך להיות נשק יום הדין שלך ולא תוכנית הליבה.