הדר שלום, אני כרגע מסיימת שנה ראשונה במדעי המזון אבל מפאת אילוצים קשים שקשורים בבעיות בריאות לא עברתי את המבחנים החשובים בנושא ועליי למצוא כוון חדש. חשוב לציין שהבעיות נפתרו , ברוך השם, וכנראה שלא יטרידו אותי בהמשך. (אני עדיין ניגשת להבחן בנושאים שעשויים לשמש אותי גם בהמשך כגון אנגלית וסטטיסטיקה) אני מנסה להתעניין בנושאי העיצוב (עם תואר) כי זה אצלי בדם (תרתי משמע, זה ממש עובר בגנים) הבעיה במקצוע הזה שיש כל כך הרבה מקומות שמלמדים וכלכך הרבה תחומים שממש קשה לי לבחור, הדגש הוא על עיצוב מוצר או עיצוב פנים בנוסף התעניינתי גם באומנות כמפלט למקרה שלא אתקבל לעיצוב - הכיוון הזה בא גם בגלל גילי -27- וגם כנראה שאיבדתי קצת מהביטחון העצמי בגלל מה שעברתי בשנה האחרונה. איך אוכל לדעת איזה כוון הכי מתאים לי ? איך אוכל להתגבר על הפחד מכישלון נוסף, רשימת נושאי הלימוד בעיצוב תעשייתי לעתים נראים לי מאיימים.. ? בתודה נעמה.
ה
הדר גולדשמידט
עיצוב תעשייתי / עיצוב פנים
נעמה שלום, נתחיל בזה שגיל 27 הוא בהחלט גיל צעיר, הכל פתוח בפניך. אני מצליחה יותר להבין מהם הפחדים ופחות עם מה את נגשת לנושא.
את כבר יודעת מה מעניין אותך, עיצוב תעשייתי / עיצוב פנים. בשניהם יש התעסקות בחומר, אך הדגשים שונים יחד עם הירידה לפרטים שבאה מזוויות שונות.
נסי לדמיין אותך נדרשת לעשות עיצוב למוצר או למשרד/דירה, מה מעניין אותך יותר? התעסקות במבנים: גבס / עץ / קירות, סאונד, תאורה, מיזוג, צבעים, ניצול חכם של ספייסים, בדים.. התעסקות במוצר: שילוב טכנולוגיות בפלסטיקה, אריזה, ברזל, מתכת, צבעים, שימושים תעשייתיים ופרטיים.
ההבדל בינהם גדול, נסי להכנס לפרטים הקטנים של כל תחום ותראי למה את מתחברת. את יכולה לשוטט ברשת ולמצא לא מעט פרויקטים של אנשי מקצוע מכל תחום, או לשוחח עם סטודנטים לתואר או עם בוגרים, את יכולה לפגוש אותם בפקולטות השונות. החוכמה בבחירה היא לסמוך על האינסטינקטים שלך אחרי שאת מקבלת תמונה רחבה ככל האפשר.
כשמסתכלים מהצד לפעמים היעדים נראים מפחידים הרבה יותר ממה שנדרש בפועל. זכרי רק שמה שקשה לאחד לא בהכרח יהיה קשה לך..
לגבי הפחד מכשלון נוסף, אין פתרון או נוסחת קסם מלבד הקלישאה שאומרת מי שלא מנסה לא מצליח ולא נכשל.. נפלת? לא נורא קומי :) ותתחילי שוב והפעם בכוחות מחודשים וכשאת מכוונת יותר. תראי את ה"נפילה" הזו כעזרה שאיפשרה לך לעשות רגע חושבים ולנתב אותך לאן שאת באמת רוצה.
בהצלחה בבחינות שנותרו ובברורים, אשמח להיות לעזר אחרי שתקבלי תמונה מלאה יותר.