האם ניתן ללמוד תרפיה באומנות כאשר אני מחזיקה רק בתואר מורה מוסמכת במוסיקה? (יש לי גישה לאומנות).
אם כן, היכן ניתן ללמוד זאת? האם קיימת מילגת לימודים לנושא זה?
תודה מראש!
ה
הדר גולדשמידט
תרפיה באומנויות
נחמה שלום, נתחיל בזה שאין לך "רק" תואר בהוראת מוסיקה. תואר בחינוך מקדם מאוד את מי שמעוניין לפתח את התחום התרפי. יש לך תואר ראשון רק לא בתרפיה או במישרין באומנויות.
הבחירה שעשית בהוראת מוזיקה בהחלט מסייעת, כיוון שמלכתחילה התמחית בתחום האומנות והיצירה, עכשיו את רוצה לשלב אומנויות נוספות ולעסוק בזה גם בקבוצות שלא במסגרת בית ספרית, מעולה!
יש לך לא מעט אפשרויות להתפתחות הזו, בעיקר במכללות אזוריות בכלל ובאלה המתמחות לחינוך בפרט.
אינני יודעת לגבימלגות, תצטרכי לאסוף נתון זה בכל מוסד רלוונטי. אך אני יכולה לומר שיש מסגרות ציבוריות במקביל לפרטיות, בעלויות יחסית צנועות.
תרפיה באומנות - המשך בירור
אני מוכרחה לציין את הזריזות בהתיחסות לשאלותיי ובכלל לעידוד שזרם מבין השורות.
ולעצם העניין: ציינת שישנם מסגרות ציבוריות ופרטיות בעלויות יחסית צנועות. אשמח לקבל את שמותיהם!
ושוב תודה מראש.
א
אלון האס
תגובה בנושא תרפיה
לצערי התשובה לגבי מורה מוסמכת למוסיקה בהחלט לא מלאה - חשוב להבהיר - ישנו תהליך חקיקה שעדיין מתנהל בנושא תרפיה באומנות, נראה שסיום התהליך הזה ישפיע רבות על אופן ההכשרה, רצוי להתעדכן כדי להבין מה עומד להיות.
נכון להיום, ישנו יישור קו, לפי המלצות וועדה מייעצת מהעבר, מרבית המוסדות הולכות בקו הזה, הן אלו שהסיכויים שלהם לקבל את ההכרה אחרי החקיקה גבוהה יותר, לפי הכללים האלו - דרישות הכניסה בנוסף ל 600 שעות אומנות, אותן כבר יש לך, הם תואר ראשון במקצוע טיפולי. במידה ויש תואר ראשון אחר, ישנם 6 קורסי השלמה בתחום הפסיכולוגיה אותם צ ריך להשלים פסיכולוגיה התפתחותית, פסיכופתולוגיה, תיאוריות אישיות וכדו'.
לגבי המלגות, התשובה מאוד קצרה - אין.
בעבר, כאשר אני למדתי, הייתה מלגה אחת באוניברסיטת חיפה, זה נדיר מאוד, כמעט שלא תמצאי תלמידים שזכו למלגה.
נושא החקיקה כפי שאמרתי הוא קריטי, במידה ויעבור החוק כפי שעבר בקריאה הראשונה הרי שהדרישה למקצוע תהייה לתואר שני ואז כמובן שמורה בכירה איננו תנאי כניסה מספק, צריך תנאי קבלה לתואר שני.
יש שתי ברירות, האחת להזדרז, להרשם לאחת המכללות שכן תקבל אותך ולהשלים תוך כדי תנועה את החובות, לקוות שהחוק לא יתקבל לפני שתסיימי את הלימודים ושבחוק יוגדרו תנאי מעבר שמעבירים את כל מי שהוכשר לפני החקיקה.
אפשרות שנייה, בטוחה יותר - לגשת להשלמה לתואר ראשון במקצוע מתאים, שכולל את המקצועות הללו, יש מסלולים כאלו באורנים, בתל חי ובעוד מוסדות, כמו למשל: שילוב אומנויות בחינוך ובתום התואר הראשון להתקבל ללימודי ההמשך.
מרבית המסלולים של המכללות האקדמיות הגישו בקשה לתואר שני, כך שבמידה והחוק יעבור, כאשר את תסיימי את הלימודים כבר תוכלי לדעת אילו מכללות קבלו אישורים.
סליחה על ההתערבות, אני רואה שהפורום הוא פורום מומוחים, אבל לצערי בתחום שלנו יש הרבה מאוד הטעיות, כמורה במסלול בשלוש מכללות שונות, אני פוגש בסטודנטים המתוסכלים שהשלו אותם בעבר, לכן חשוב לי להבהיר דברים מראש.
ה
הדר גולדשמידט
תרפיה באומנויות
אלון שלום, אין צורך להתנצל, אני שמחה על החידודים והתוספת. תחום התרפיה כיום עדיין, בחלקים, פרוץ ואני אכן צופה שבשנים הקרובות ילך ויתמקצע. במקצועות החינוך, בטח בלימודי חינוך למוזיקה (אומנויות) משלבים את המקצועות שציינת, לפחות ברובם. השלמה של קורס או שניים נפוץ כמעט בכל התקדמות באקדמיה, כשעוברים בין מסלולים או מוסדות לימוד, חבל להוציא את הרוח מהמפרשים :) שוב תודה לך ובהצלחה לנחמה.
הדר גולדשמידט - ייעוץ והכוון מקצועי 052-6969745
א
אלון האס
טיפול במוסיקה
לא התייחסתי לתחום הספציפי, הטיפול במוסיקה כמו יתר הטיפולים ההבעתיים, מצוי באותו מצב, אבל בשונה מהרוב - יש מסלול אחד שבו התואר השני הוא קליני (למיטב ידיעתי) מדובר מבסלול של בר-אילן.
אבל כמובן שהתשובה על לימודים ללא תואר, נשארת כפי שאמרתי - במכללות, את יכולה להתקשר ולשאול - אלא שימי ההרשמה כבר מסתיימים, תזדרזי.