היי, אני בן 24 ואחרי כמה טיולים בעולם הגיע הזמן ללמוד או לעבוד הכיוון שלי. עד היום מאוד הסתבכתי בזה כי אין לי כיוון ספציפי. היום אני עובד במכירות כבר כמה שנים , ובחיים לא היה לי מקצוע שחלמתי לעבוד בו. בזמן האחרון התפתח אצלי הזיקה לעזרה לזולת. אני נמשך לזה ופעם ראשונה מרגיש שאולי אני מפספס משהו. הבעיה שקשה לי ללמוד הרבה ופסיכולוג למשל אני מוותר מראש עקב התואר השני. הבנתי שעובד סוציאלי זה מקצוע קשה ושכר נמוך וכך גם הריפוי ועיסוק. אז האם יש מקצוע או לימודים שקשורים בעזרה לזולת שיכול להתאים לי? תודה!
ש
שני יונגר
עזרה לזולת ושכר
שלום אסי,
אתחיל ואומר שלא כולם בתחומי העיסוק שציינת פה מרוויחים שכר כל כך נמוך. אך כאשר מדובר בתחומי עיסוק שהם בגדר עזרה לזולת, לצערי מדובר ברוב המקרים ברמות שכר נמוכות יחסית. אני כן חושבת שאם אתה אדם בעל זיקה לעזרה לזולת כדאי שתשקול בכל זאת ללמוד עבודה סוציאלית, היא פותחת דלתות מאוד יפה גם לתפקידים ניהוליים בעמותות ושם כבר רמות השכר גבוהות יותר. הבעיה היא שלמרות שאתה מתחיל לקבל כיוון לתחום המתאים לך, עדיין אתה מאוד כללי ולכן קשה לומר מהי העזרה לזולת שנכונה לך. אם תדע לספר לי על התנסויות העבר שלך בעזרה לזולת שהביאו אותך למסקנה שאתה רוצה גם להפוך את העזרה הזו למקצוע, זה יעזור לי מאוד בכיוון שאתן לך בבחירה.