שלום, אני בת 20 וקיוויתי שתוכלי לייעץ לי לגבי לימודים לתואר ראשון. מצד אחד, אני מאוד אוהבת אומנות, עוסקת באמנות פלסטית ומתעניינת בתולדות האומנות כבר שנים רבות. במשך הרבה זמן הייתי מקובעת על לימודי תקשורת חזותית בבצלאל אבל לאחרונה התחלתי לחשוש שזה יהיה תובעני מדי ויהרוס לי את התחביב. אני גם לא יודעת איזה אפשרויות תעסוקה יש לי בתחום, בייחוד שאני מעדיפה מקום עבודה עם תנאים ומשכורת קבועה. בנוסף גם מאוד חשוב לי לעבוד עם אנשים. התחום השני שמעניין אותי הוא ביולוגיה, גוף האדם, בריאות וכו', אבל לא תחום של מחקר במעבדות ולא רפואה (ניתוחים וכו'). התעניינתי קצת והתחלתי לברר בנוגע לתואר במדעי התזונה באונ' העברית לתפקיד תזונאית קלינית. את יודעת מה אפשרויות התעסוקה במקצוע? מה תנאי הקבלה ללימודי מדעי התזונה (בגרות, פסיכומטרי)? ומה אפשרויות הקידום במקצוע או בלימודי תואר שני? לאיזה כיוון עדיף לי ללכת? ל"כישרון" ולנטיה הטבעית שלי או לכיוון שמעניין אותי ואני מתעסקת בו הרבה ביומיום (התחלתי להתעניין במדעי התזונה בעקבות אלרגיות שיש לי למאכלים מסויימים). יתכן שזה רק עניין חולף? באיזה מקצוע אני אוכל יותר להתקדם ולהתפתח? איזה מקצוע כולל יותר עבודה עם אנשים ויותר אפשרויות גיוון בתוכו? תודה על זמנך! מחכה לתשובה:)
ה
הדר גולדשמידט
עיצוב חזותי/תעשייתי מול תזונה
אלונה שלום, זו אכן דילמה האם להפוף תחביב לעשייה מפרנסת. הנוסחה שאני חושבת שעושה את החיים קלים בהקשר זה, היא להשאיר חלק יצירתי שלך בצד ולא להכנס אליו ברמה המקצועית וככה לחזור אליו כשבא לך ולא ממקום של עבודה.
השאלה היותר רחבה פה האם את בנויה לעבודה טיפולית - ייעוצית עם מעט שליטה בתוצאה (חלק ממגבלות הייעוץ :)) אבל עם הרבה אנשים.. או בעבודה יצירתית, עם אנשים בצוות ומוקפת בטכנולוגיה, עם אחריות מלאה על התהליך והמוצר שאת מוציא, כולל הגאווה..
בשני המקצועות ניתן לעבוד בחברה או תחת ארגון שמספק תנאים ומשכורת קבועה לצד האפשרות בעצמאות.
ציינת שאת אוהבת אנשים ורוצה לעבודעם אנשים,כל זה מצויין, אבל שווה לתת את הדעת לצורת הממשק שהיית רוצה: היית רוצה לעבוד בצוות, לעבוד עם אנשים, לטפל, להכיל, להקשיב ולאפיין? כל אלה אולי נראים קרובים אבל בין כל אחד יש הבדלים עצומים.
האם שקלת עיצוב תעשייתי? נשמע לי ממה שציינת פה שמתאים יותר לצד היצירתי ומשלב אומנות פלסטית ועוד הרבה! נשמע לי קצת יותר עם בשר והיעד ברור יותר ומתגמל בהתאם.
מבחינת דרישות, צר לי, אני לא יודעת לומר.
שני התחומים מכוונים למקומות שונים לגמרי, מסלול ההתפתחות של כל אחד שונה, התזונה יכול להתפתח במרפאות ממוסדות או פרטיות ולתפוס גם כיוון עצמאי. העיצוב התעשייתי או חזותי יכול להתפתח בחברות ייעוץ ועיצוב שונות ומגוונות וניתן גם לצאת ולעשות זאת בצורה עצמאית, במקרה כזה, זה בשלבים מתקדמים ועל פי רוב לצד עשייה ממוסדת.
בכל אחד מהם יש עתיד ומקום להתפתחות מעניינת, התזונה פחות מתגמלת בשכר, אבל דורשת זמני עבודה נוחים בהרבה. שאלי את עצמך במי מהשניים היית יכולה להיות טובה ברמה ששווה כסף ומה מספיק מעניין אותך לעסוק בו, בצורות מגוונות כמובן, במשך שעות רבות כל יום.
אני מזמינה אותך לעכל את מה שכתבתי ולהעלות שאלות לחידוד שיסייעו לך בבחירה.