שלום, אני בת 22 עוד מעט משתחררת אחרי 4 שנים בצבא... אני חורשת על כל אתרי הלימודים כבר חצי שנה בערך מנסה להבין מה אני רוצה לעשות עם עצמי אחרי שאשתחרר.. בתיכון הגברתי ביולוגיה כימיה אבל אני לא ממש מעוניית להיות במעבדה ולחקור כל החיים. כל פעם אני נמשכת לתחום אחר, אם בהתחלה הייתי סגורה על לימודי רפואה משלימה אבל אחרי שהעמקתי וגיליתי שזה לא תואר ירד לי מזה, אח"כ הלכתי לכיוון התיירות וגם מזה ירד לי.. אני בנאדם מאוד חברותי ואוהבת להיות בחברת אנשים אבל ממש לא נמשכת לכל תחום הפסיכולוגיה סוציולוגיה וכד'. מה היית ממליצה לי ללמוד שאוכל לעבוד בו עם אנשים?
ה
הדר גולדשמידט
ליאנה
יאנה שלום, יש המון עבודות עם אנשים, לכל תחום בשוק התעסוקה יש מספר נישות וחלקן עם אנשים, לקוחות, ספקים, צוות ..
גם בתחום הביולוגי יש מקצועות שמנתוובים למעבדה ויש בעבודת צוות, עם לקוחות ספקים ועוד..
לדוגמא, עריכת דין - יש את הפן המפורסם, עבודה עם לקוחות, ייצוג בבית משפט.. הצד הפחות פופלרי אך הנפוץ יותר בתחום המשפטי לא עוסק בממשקי אנוש, אלא במיידענות, עבודת חקירה והתנסחות בכתב..
במילים אחרות, לא ניתן לכוון מבלי שיש לך קצה חוט :(
זה מצוין שחקרת ולמדת את התחומים השונים, עכשיו שיש בידייך את כל האינפורמציה, לפחות הגולמית, אני ממליצה לך בחום לעבור פגישת ייעוץ והכוונה. ייעוץ חד פעמי יסייע לך לסיים מסלולי מחשבה ולהבין עד כמה שאפשר איפה את בכל המכלול התעסוקתי ואקדמי ולאן את רוצה לכוון.