שלום, שמי גל ואני בת 19 וחצי, אני רוצה ללמוד לתואר ראשון באדריכלות, אבל בזמן האחרון אני מאוד מתלבטת, שמעתי שהלימודים הם מאוד קשים ואינטנסיבים, קצת מלחיץ.. ובטח שמדובר ב-5 שנים כאלה. רציתי לדעת מה ההבדל בין תואר באדריכלות (ארכיטקטורה) לבין תואר באדריכלות ועיצוב פנים. אשמח אם אדע גם מה עדיף מבחינת עבודה ותעסוקה. תודה רבה :) גל
ד
ד"ר יוכבד פנחסי אדיב
מענה
גל שלום רב, על לימודי אדריכלות ועיצוב פנים לתואר הנדסאי- שמעת? הלימודים נימשכים שנתים וחצי ומתקבלת זכות חתימה לבנין עד 4 קומות. הלימודים מתמקדי באדרכלות על גווניה אך הרבה מאוד עיצוב פנים. הדירוג בשוק גבוה מלימודי תעודה בעל יכולת חתימה. לשאלות אשמח לענות בהצלחה
ה
הדר גולדשמידט
אדריכלות עם או בלי עיצוב פנים
גל שלום, ההבדלים יחסית קטנים אבל התוצאה כמובן שונה. אדריכלות עוסק בבניה, בתכנון בית וחלל ולא נוגע בפן העיצובי, יותר בפן הפרקטי. הלימודים שמשלבים, עונים לצורך בשוק בצורך באנשי מקצוע שיתכננו ממקום של שיקול משותף, פרקטיות ומראה.
כמו בכל שילוב יש את מי שגורסים שדווקא ה-ארד קור, ההפרדה והמקצועיות של כל תחום בנפרד, היא שמקצועית יותר, ויש את את הלכי השוק והקדמה שמייצרת שילובים ומתקדמת.
כך שמבחינת עדיפות, זה עניין של תנאי בסיס, אם יש ברשותך את הציונים המבוקשים לשניהם, גשי לטובים ביותר תסתובבי בקמפוסים. תעברי על התכנים, תראי מה מעניין אותך, זה שאחרים התקשו, זה לא בהכרח אומר שגם לך יהיה קשה.. הפתרון של לחלק את התהליך לשניים, להתחיל כהנדסאית ולהמשיך אח"כ להנדסה אם תרצי הוא בהחלט אופציה טובה.
מבחינת דרישה, שוק העבודה הנ"ל יחסית קשה לחדירה, אם תתחברי למה שמרגיש הכי קרוב אליך, ההתמודדות תהיה קלה יותר.