היי, אני בת 24 עובדת בחברת סלולר וחשוב לציין שדי מצליחה שם. בתקופה האחרונה החלטתי שאני רוצה ללמוד לתואר ראשון אך אני מאוד מבולבלת ולא יודעת מה ללמוד. יש לי תעודת בגרות עם ממוצע 85 אך אין לי פסיכומטרי ואני גם לא בטוחה שאני רוצה לעשות. הכל מאוד לחוץ ואני חייבת להחליט כבר בימים הקרובים מה אני עושה אחרת אני אצטרך לחכות עד לשנת הלימודים הבאה. ישנם מספר תחומים שמעניינים אותי: פסיכולוגיה, ריפוי בעיסוק, קרימינולוגיה ומנהל עסקים. ישנה מחשבה ללמוד פסיכולוגיה ולאחר מכן להתפתח לתחום שיעניין אותי כגון ריפוי בעיסוק/עבודה עם בני נוער בסיכון או כל דבר אחר שיעניין אותי. על מנת לעשות תואר בריפוי בעיסוק עלי לעשות פסיכומטרי ללשפר בגרויות ולחכות עוד שנה. אני מתלבטת בנוגע למסלול שציינתי סנוגע לפסיכולוגיה כי כולם אומרים לי שזה תואר מאוד "חופר" ולא ניתן לעשות איתו יותר מידי ואפילו יש לי חברה שלמדה את זה ואמרה שזה קצת משפיע על החיים. במקביל ישנה מחשבה ללמוד מנהל עסקים עם התמחות בשיווק מכיוון שזה גם תחום שמעניין אותי וזהו גם תואר יותר פראקטי מבחינה שאוכל לעבוד בכל עסק כמעט ובנוסף אוכל להתקדם בחברה שאני עובדת בה כיום. אני לא בטוחה שכל נורא המתמטיקה והסטטיסטיקה יעניינו אותי ולכן אני מתלבטת. בנוסף יש לי 2 דברים שמפריעים לי מאוד: אני לא טובה באנגלית ואצטרך להשלים בנוסף אני אצטרך לממן את התואר בכוחות עצמי. המקום בו חשבתי ללמוד מנהל עסקים הוא המרכז ללימודים אקדמאים ושנת לימודים שם עולה 24000. בקיצור אני ממש מבולבלת אשמח לקבל עזרה. תודה רבה
ה
הדר גולדשמידט
עסקים או טיפול
חן שלום, את מעלה פה הרבה נקודות להתייחסות, אנסה לענות על עיקרן ואם תרצי לחדד, אשמח אחרי שננפה את מה שמיותר.
אספת פה 4 מקצועות, אתחיל מתחומי מדעי החברה: פסיכולוגיה, קרימינולוגיה, ריפוי בעיסוק, עבודה עם נער בסיכון, אלה, על פי רוב, פונים לאנשים שמחפשים עשייה לשם הפרנסה מהלב. אנשים שמתמלאים מנתינה.
פסיכולוגיה וקרימינולוגיה, שני תחומים מקבילים עם התמחות בקהל יעד שונה. שניהם תארים ראשונים שמאפשרים להתקרב לקהל היעד, אך בדרגת אחריות ויכולת השפעה נמוכה. לגבי "חופר" אני מצאתי בזה עניין רב, זה לגמרי בעייני המתבונן.
לעבודה עם נער בסיכון ניתן להגיע דרך לימודי הוראת חינוך בהתמחות נער בסיכון, תואר בפסיכולוגיה, תואר במדעי החברה, עדיפות ראשונה. עדיפות שנייה כל בעלי התארים האחרים. זה תחום שתמיד חסרים בו אנשים טובים שנשארים לאורך זמן, (השכר זה לא הצד החזק פה)
ריפוי בעיסוק, מאגד טיפול נפשי ופיזי וכולל קירבה פיזית. הלימודים כוללים תכנים פסיכולוגיים, טיפוליים וביולוגיה. בתום הלימודים זהו התואר היחיד שמספק לך מקצוע.
לגבי מנהל עסקים, זהו אכן התואר המתאים, שנותן לך מטריה רחבה לתחום העיסקי/ ניהולי. בין אם בחברה שלך או בחברות מקבילות. אני נמנעת מלהכנס לעלויות והכדאיות של תואר, לכל אחד מתאים המוסד שלו. נסי לבדוק במקביל מכללות אזוריות שמספקות תואר כזה, בשכר אונברסיטאי.
מקווה שעניתי על הרוב, לפחות כדי למקד לשלב הבא. בברכה,