אני שוקלת להתחיל ללמוד במכללת ר"ג (תואר של האוני' הפתוחה) פסיכולוגיה (מתכוונת ללמוד דו חוגי עדיין לא סגורה על התחום השני)- חשוב לי לציין שאני מתכוונת להמשיך לעבוד במשרה מלאה, מה שאומר שאני הולכת על לימודי ערב- מה הסיכויים שלי לסיים את התואר ב- 3 שנים? אני מתכוונת להשקיע ומודעת לזה שזה לא יהיה קל, אבל זה אפשרי לסיים ב- 3 שנים ועם ציונים טובים?
ה
הדר גולדשמידט
תואר באו"פ בשלוש שנים
שיר שלום, זה תלוי לחלוטין בך, בזמן ובאנרגיה שתפני ללימודים. אם העבודה שאת עובדת תאפשר לך להתרכז וללמוד, להגיש את העבודות וללמוד לבמחנים ואין לך הפרעות קבועות נוספות, הרי שזו משימה בהחלט אפשרית.
אני מכירה באופן אישי 3 אנשים שונים מתחומי לימוד שונים שעשו את התואר שלהם בשלוש שנים. שלושתם היו חדורי מוטיבציה לא "למרוח" את התואר והשקיעו.
כמו שכתבת, זה לא יהיה קל כיוון שהתואר בפתוחה דורש עבודות בית מרובה,משמעותית יותר מתארים באוניברסיטה רגילה, אך בהחלט אפשרי לסיים ב- 3 שנים וממצוע הציונים כמו שכתבתי, תלוי רק בך.
בהצלחה :) הדר גולדשמידט - ייעוץ והכוון מקצועי 052-6969745
ש
שירשיר
המשך
הדר תודה על התשובה וכן על העידוד! רציתי לשאול עוד דבר ונראה לי שתוכלי לענות לי:
מי שרוצה לעסוק בעתיד בכל נ ושא משאבי אנוש, ייעוץ והכוונת של אנשים, לעבוד במחלקת הדרכה בארגונים שונים או בחברות כח אדם- איזה תואר מתאים לו לעשות? האם פסיכולוגיה מתאים? פסיכולוגיה בשילוב של משהו? (דו חוגי?) מדעי החברה? אשמח אם תעני לי בהקדם, בימים אלה אני חייבת להחליט ולהרשם ללימודים. תודה רבה!
ה
הדר גולדשמידט
משאבי אנוש והדרכה
שירשיר שלום, לתחום משאבי האנוש והדרכה כל תואר יוצא מחוגי מדעי החברה תופס: פסיכולוגיה, מדעי ההתנהגות, מדעי החברה פרט, סוציולוגיה. לאחרונה נפתחו גם לימודי משאבי אנוש ומקביל להם לימודי עבודה, עד כמה שאני יודעת בינתיים, אין העדפה בינהם, כולם תופסים באותה המידה. לתחום ההדרכה נדרש ניסיון תעסוקתי, צבאי או מתנועות נוער.