היי הדר, שמי ניר אני בן 26 והשנה אני מסיים תואר ראשון בתקשורת ומדעי המדינה בבר אילן. אני יודע שעם התואר הזה אין יותר מדי מגוון עבודות בשוק ולכן אני שוקל את המשך דרכי ורציתי שתייעצי לי... אני כרגע בפרשת דרכים בין אם להמשיך לתואר שני במשפטים בבר אילן (תוכנית מיוחדת של שנה למי שעשה תואר ראשון במדעי החברה) או לחילופין לעשות קורס לימודי תעודה במחשבים???? אני עוד לא יודע מה אני רוצה מעצמי ואין לי כיוון לכן אשמח לקצת ייעוץ לפני שאני משתגע... מה ייחשב יוקרתי יותר או מכניס יותר??? תואר שני במשפטים או קורס תעודה במחשבים?
אשמח אם תעני לי וכל הכבוד על הפורום הזה...אני חושב שיש הרבה אנשים במצבי שמחפשים תשובות לאור מצב השוק כיום. חזקי ואמצי.
א
אלעד
תגובה לניר המבולבל
שלום ניר, כשקראתי את ההודעה שלך עלתה לי שאלה אחת-
איך אתה מצפה מבנאדם אחר שיבצע את ההחלטות שאתה אמור לקחת? האם כל החיים הסתמכת, מסתמך ועתיד להסתמך על החלטות של אחרים שיבוצעו עבורך, או שכדאי לך לקחת את עצמך בידיים, לעמוד על הרגליים, ולהחליט בעצמך?
עצמאות זאת לא מילה גסה.
ועוד דבר- במידה וההתלבטות היא לגבי הכסף, אני חושב שאתה מבצע את השיקולים הלא נכונים. כשכסף הופך להיות מטרה במקום אמצעי, אתה מאבד, לטעמי, חלק מהכיף שבעבודה, בקריירה, בחיים... למה שלא תחשוב על מה שאתה אוהב לעשות- אולי תתפלא לגלות שגם אם אתה מדמיין שאין בעבודה הזאת "כסף", כשאתה עושה משהו שאתה אוהב ועושה אותו טוב, הכסף מופיע לפתע.
ה
הדר גולדשמידט
תגובה לאלעד
אלעד שלום :) אני נוטה לא להגיב לתגובות הגולשים, לרוב אני מברכת כל מחשבה, בטח אם היא מגיעה ממקום שמנסה לעזור. אבל התשובה שלך לפחות בחלקה הראשון גורמת לי להשיב לך :)
אני אפריד, החלק השני, תענוג!! שמחה שאתה מדבר ממקום של עשייה ואהבה, אתה בטח בדרך שלך בכיוון הנכון.
לגבי החלק הראשון: עצמאות היא בהחלט לא מילה גסה, ולבקש עזרה נקודתית בזווית ראיה מקצועית, זה בהחלט לא פוגם בה. נהפוכהו! גם אם ניר היה מבקש, והוא לא ביקש, אף אחד לא היה יכול לקחת את ההחלטות בשמו.
יש אנשים שהתמזל מזלם ובסביבה הטבעית שלהם יש להם במי להתייעץ או שהם יכולים להרשות לעצמם לקבל ייעוץ פרטני מקצועי. כל היתר מתחלקים לאנשים ששותקים ולוקחים החלטות שגויות או מחפשים באופן יצירתי מי שישפוך אור ויסייע להם לקחת את ההחלטה הנכונה, פה נכנס הפורום לתמונה..
בקיצור אלעד, תודה שבחרת לעזור, נסה לראות את החיים מהחצי כוס המלאה :)
הדר גולדשמידט - ייעוץ והכוון מקצועי 052-6969745
א
אלעד
תגובה להדר
אם את בדרך כלל לא עונה למבקרים, אז זה בוודאי כבוד בשבילי שענית לי (לא ציני);)
לגבי החלק הראשון של ההודעה שלך- תודה, טוב לשמוע.
לגבי החלק השני- מהמעט שאני חושב שהבנתי בהודעה הדבר שמניע את ניר הוא הרדיפה אחרי הכסף, והשאלה היא "באיזה תחום הוא יקבל יותר כסף". אני מבדיל בין בקשת עזרה לבין לשאול את השאלה הלא נכונה, במקום הלא נכון ואת האדם הלא נכון.
במקרה הזה,ממה שקראתי בהודעה, הבנאדם היחיד שהוא היה אמור לשאול את השאלה הזאת, וככל הנראה לא שאל, הוא את עצמו. וגם בהודעה שלך- למה את הבנאדם שהכי חשוב לשאול שכחת לציין? כל אחד את עצמו.
יום אחד אני אבין למה אנשים רודפים אחרי משהו שלעולם לא יכול להיות להם מספיק ממנו (כסף, רכוש, נשים\גברים\מערכות-יחסים, כוח וסטאטוס)...
ועד אז...
ה
הדר גולדשמידט
כמה שאלות בסיסיות לפני
הי ניר, שבוע טוב. לפני שאתה משתגע יש מה לעשות, אז חכה רגע עם האלטרנטיבה הזו .. :) לאגו יש מקום של כבוד בחיים של כולנו, הוא שומר על גבולות גזרה ולפעמים מניע לפעולה, אבל אם ניתן לו להוביל נשאר אומללים. את הקלישאה הזו תמצא בכל הספרים...
אז ברשותך אתעלם משאלת היוקרתי ולכסף אתייחס רגע אחרי המענה המקצועי.
כמה שאלות שמענה עליהן עשוי לסייע בכיוון: מה הוביל אותך לתואר בו אתה לומד כיום? מה מעניין אותך בלימודים? מה פחות? מה מעניין אותך בתחום המשפטנות? ומה בתחום המחשבים? איזה טיפוס אתה מבחינת: עבודה עם אנשים/ טכנולוגיה - תכנות / טכנית- מחשבים / תכנים - מיידענות
לגבי הכסף... שאלת המיליון :) אם תעסוק במה שאתה אוהב, הכסף יגיע, אין ספק שמחשבים והיי טק הוא התחום הרווחי ביותר, אבל יש המון דרכים יצירתיות לעשות כסף וטוב! כך שאני ממליצה בחום קודם להתמקד בך ורק אח"כ לבחון את המחוץ ואיך הבחוץ משתלב ברצונות שלך.
לגבי הכבוד של הפורום. כפי שאתה רואה בשביל כבוד צריך לעבוד... תודה :) ואגב תמורה ..הפורום לא מכניס אגורה אבל עושה לי טוב לעזור לאנשים כמוך.
נסה לענות על השאלות, אם התשובות לא יתנו לך את המענה תעלה אותן לפורום ואנסה להמשיך לסייע.