היי הדר, קודם כל אקדים ואומר שאת עושה עבודה מעולה (לפי התגובות שקראתי). ברצוני להתייעץ איתך. אני עוד מעט בת 22, עובדת במשרה מלאה ומעוניינת להתחיל ללמוד במסלול לימודי ערב. כרגע הכיוון שלי הוא מחשבים אך זהו תחום מאוד נרחב (כל סוגי הטכנאים, אבטחת מידע ועוד הרבה...). אני חושבת על לימודי מדעי המחשב אך חוששת שלא יהיה מה לעשות עם זה בעתיד. העבודה הרצויה מבחינתי היא עבודה בעיקר מול מחשב וכמה שפחות עבודה מול קהל. האם מספיק ללמוד מדעי המחשב או שצריך להמשיך וללמוד דברים נוספים כדי למצוא עבודה בהייטק? תודה מראש וסוף שבוע נעים!
שרית
ה
הדר גולדשמידט
מדעי המחשב
שרית שבוע טוב, תודה על המחמאה. אני שמחה שהאתר מקצה פלטפורמה חינמית כזו שמאפשרת לעזור נקודתית למי שצריך..
לגבי עבודה מול מחשב, בהחלט מספיק לימודי מדעי מחשב, לעומת תחום הטכנאות, מדעי המחשב יאפשר לך לעסוק בעיקר בכתיבת קוד ותמיכה מאחורי הקלעים.
אם לזה את מכוונת, לא תזדקקי ללימודי המשך. זהו תואר יחסית מבוקש ומתוגמל מאוד בשוק, איך הגעת למסקנה שלא תהיה לך עבודה בעתיד עם תואר זה??
תעשי חיפוש מהיר בכל לוחות הדרושים, התארים המבוקשים ביותר הם מתחום ההנדסה והמחשבים. (במחשבים מכוונים תמיד קודם למדעי המחשב / הנדסת תוכנה) כך שתפסיקי לחפש, אם לזה את מכוונת, תתחילי להשקיע בתוכן היתר יסתדר עם ההתנסות.