ענבל והדר שלום, ברשותכן אגש ישר לעיניין, שמי לורן בת 20 משתחררת באוקטובר 2010 יש לי שתי בעיות, הראשונה הכי הלחץ והפחד מהזמן. אני בשלב שאני דיי יודעת לאן נושבת הרוח בחיי ואין לי כוונה לבזבז זמן מיותר וארצה להתחיל ללמוד כמה שיותר מוקדם, ז"א שנת הלימודים שתפתח באוק'-נוב' 2011, אך הינה הבעיה: לפני שיפור בגרות במתמטיקה ופסיכומטרי וחשבתי לעשות פסיכומטרי בדצבר ומתמטיקה במועד חורף או לדחות את הפסיכומטרי לפברואר. אני יודעת שהדבר מאד לחוץ וצריך להתייחס לעובדה כי אני גם חוסכת ללימודים ולשכ"ד בנפרד. (ז"א שיש לי חסכון שאני סוגרת אך ורק ללימודים שיספיקו לי לכל התואר כולל שכ"ד בערך לשנה כדיי שלא אצטרך להיות בלחץ של עבודה וכסף במהלך התואר לפחות בשנה הראשונה, כמובן שאין עזרה אחרת) אני מאד מתלבטת פה אם באמת כדאי לעבוד ולחסוך ולעשות את הבגרות והפסיכומטרי והכל בלחץ של שנה או שלקחת את הזמן ולחכות לשנת 2012 כדיי להתחיל בחיי האקדמאים?! ואז אולי אוכל לטוס לקצת... בגדול אני מפחדת מלימודים מאוחרים, שאתחיל מאוחר, שאהיה מבוגרת מידי בשלב התואר השני ואחרי ועוד.
בעייתי השניה, אני מאד מתעניינת בתחום הכושר והתזונה. מדריכת כושר בצבא, בקיאה בתחום בהחלט ומעוניינת לקחת את זה שלב אחד קדימה. מכאן, דיי ברור שעליי ללמוד מדעי התזונה אך אני לא רוצה לשבת במשרד ולהרכיב תפריטים במהלך חיי. לכן חשבתי שיהיה אפשר לשלב מדעי התזונה עם ניהול או משהו בתחום כדיי שאוכל באמת להתקדם גם בתזונה אך גם להיות מנהלת בתחום, איכשהו לעשות את זה מעניין יותר לקחת את זה שלב אחד קדימה. חשבתי על ניהול כי בכוונותי אולי לפתוח עסק בתחום (חד"כ, חברה שתעסקת במודעות והדרכות בנושא ולכן חשוב שיהיה לי מושג בעיניין)
אשמח לייעוץ והכוונה כי אני מבולבלת מאד תודה מראש
ה
הדר גולדשמידט
להתחיל בתזונה ולהתמקצע
לורן שלום, לגבי לחץ הזמנים, את לגמרי מגזימה :) אני אומרת את זה בחיוך וחלילה לא בהקנטה. את בת 20, אני התחלתי ללמוד בגיל 24! וטפו טפו הזמן עמד לטובתי. הגעתי בשלה ומוכנה מכל ההיבטים ולא לפי זמני הפסיכומטרי ופתיחת שנת לימודים.
לגבי מועד לתואר שני.. זה תואר שמומלץ בגדול למי שכבר התנסה גם בעבודה ולא רק באקדמיה, כך ששלב אחרי שלב, לתואר שני אין ממש דד ליין, זהו תואר מקצועי לכל דבר.
לגבי שיקולי טיול וחסכונות , פה לצערי לא אוכל לעזור. אך כן אומר שאם את לא מוכנה עדיין לשקוע באקדמיה ורוצה להנות מחופש ולראות עולם, אז אני ממליצה לשמור את הכסף בצד ולצאת להנות. האקדמיה לא תברח אבל תום הנעורים חולף :).. לשיקולך.
ולנושא האחרון שהעלית, שילוב של תזונה וניהול, אם יש לך את זה ברמה הניהולית אני ממליצה להתקדם בהתמקצעות, השטח יאפשר לך לקחת את זה לכל מיני כיוונים וביום שתרצי להקים עסק, אני מניחה שאז כבר יהיה ברשותך תואר שני, ניסיון תעסוקתי מגבה ואורך נשימה מתאים.
מקווה שעניתי על הכל, בהצלחה ושחרור נעים :)
הדר גולדשמידט - יעוץ והכוון מקצועי 052-6969745
ל
לורן
מנהל עסקים ותזונה
שוב שלום, מאד עזרת לי בתשובתך הקודמת, מזכירה לך לגביי ההתבלטות עם לימודי מדעי התזונה ומנהל עסקים. אמרת לי להתחיל בתזונה ולהמתקצע בהמשך, כלומר להתחיל ללמוד מדעי התזונה וכשארצה לגדול ולהתקדם בתחום אוכל כבר להקים עסק ולהתקדם בכוחות עצמי על-סמך ניסיון ויידע? האמת שבעודי כותבת זאת זה נשמע לי מאד הגיוני אבל האמת היא שלא חסרים לי פחדים ולבטים. אני יודעת שיש בי את הצד הניהולי, הרצון להתפרץ ויש לי הרבה מאד דברים שארצה לעשות בחיי ששמתי לי למטרות ושאיפות שאממש עם השנים. אני לא רוצה לעזוב את תחום התזונה, הספורט והבריאות כי זו התשוקה שלי ואוכל להתקדם ולשאוף ליותר רק אם אעסוק במה שאני אוהבת.
אני יודעת שיש הרבה קורסים ליזמות עסקית ובהחלט חשבתי שבעתיד אוכל לקחת קורס דומה וזה ייתן לי את הפוש שאני צריכה. מה את חושבת?
עוד רציתי לשאול, אם יש בכוונתי גם להשתלב כמרצה בתחום למשל באונ', מוסדות, חברות (במיוחד שכיום יש יותר מודעות) עליי להיות בעלת תואר יותר מתקדם בתחום? (לפחות כמרצה באונ' או שהמרצים שם הם בעצם מורים לכל דבר)?
שוב, חבל לי לוותר על עניין העסקים כי באמת, עם יד על הלב כשאני חושבת על לשבת במשרד ולהרכיב תפריט - זה לא מה שאני רוצה. השאלה אם זו באמת רק ההתחלה או שללכת בכיוון ההפוך, להתחיל כמנהלת (מנהל עסקים) ולאחר-מכן ללמוד תזונה. אמרת להתחיל בתזונה ולהתמקצע, למה הכוונה בדיוק?!
אני מאד מצטערת על העומס והבלבול...
ה
הדר גולדשמידט
צעד צעד יעוץ בתזונה, עסקים ומרצה
לורן שלום, הנושאים שאת מעלה אינם עומס ובלבול, אבל את בהחלט מקדימה את המאוחר!
הכוונה בלהתמקצע לפני היא פשוטה, קודם תדעי מה את מוכרת ואח"כ תנהלי את התחום, תקימי עסק בלה בלה.. וכן יש קורסים מקצועיים מצויינים לאנשים שרוצים לפתוח בייזמות ולהקים עסק. אבל תתחיל בתואר ראשון בכמה שנים של ניסיון..
לגבי המרצה באוניברסיטה... אם הקדמת עד עכשיו אז בשאלה הזו עברת לחלק ב':) להרצאות באקדמיה נדרש במינימום תואר שני ומעלה וניסיון עשיר בתחום המדובר. בקיצור לורן, אין קיצורי דרך, פשוט להתחיל.