היי, אני בת 20 מהמרכז. התחלתי השנה לימודי חינוך, העניין הוא שאני לא סגורה על המקצוע הזה.. הלכתי על מסלול של חינוך מיוחד עם התמחות בספרות, החומר מאוד מעניין אך קשה לי לראות את עצמי בתור מורה, לעומת רוב הבנות במכללה שכבר נגעו בתחום הזה ומלאות מוטיבציה ושאיפה להיות מורות.
אני רואה את עצמי יותר במקומות עבודה משרדיים, אך מנגד כשאני מנסה לחשוב על תואר אחר אני לא יודעת על מה ללכת ואם בכלל כדאי לי לעזוב את תחום החינוך כי בסופו של דבר יש לו שוק עבודה..
אני מאוד מאוד מבולבלת ולא יודעת מה לעשות, אבל מאוד רוצה להתחיל את הלימודים השנה ולא להתמהמה עם התחלתם..
תודה מראש.
ש
שני יונגר
לימודי חינוך בגיל 20 מה לעשות?
שלום עדן,
קשה לומר מהדברים שרשמת ובמיוחד בגלל גילך הצעיר, אם בוודאות בחרת במסלול המתאים לך או בוודאות עדית טעות בבחירה. אני מניחה שעם הזמן לאורך הלימודים תדעי יותר גם על עצמך וגם על ההוראה כמקצוע בעיקר בעקבות ההתנסויות המעשיות בו ואלו יעזרו לך לדעת אם בחרת במסלול המתאים לך או לא. אני כן יודעת לומר לך שלאחר לימודי חינוך, אם תגלי שהעבודה כמורה ומחנכת אינה בשבילך יאפשרו לך לפנות למסלולים אחרים בעתיד. אז יש תמיד מקום לשינוי ולהתפתחות. ובמקרה הגרוע ביותר, תפסיקי את הלימודים במהלכם ותעברי למסלול אחר שיהיה נכון לך יותר. זה באמת בסדר בגיל לא לדעת מה נכון לך ללמוד ולעסוק בו בעתיד, העיקר תמשיכי לנסות, לחפש במטרה למצוא.