יש לי התלבטות מאוד קשה אני בת 22 ,השתחררתי לפני שנה הספקתי לעשות פסיכומטרי עם ציון לא מזהיר במיוחד..לשנות את ההחלטה שלי פחות או יותר 10 פעמים לגבי בחירת המקצוע.. עכשיו אחרי התלבטות קשה אני יודעת מה הכיוון שלי סוציולוגיה, שירותי אנוש.. והדילמה שלי עכשיו היא: האם ללכת ולעשות מכינה באוניברסיטת חיפה עם ממוצע 95 ו"לבזבז" עוד שנה ובדרך לעשות פסיכומטרי (אין ברירה) תוך לקיחת סיכון גדול..ובמידה ואני אתקבל ללימודי תואר ראשון בסוציולוגיה להמשיך לתואר שני בייעוץ אירגוני, או להרשם ללימודים במכללת עמק יזרעאל ולהתחיל ללמוד שירותי אנוש השנה?
תודה מראש,,
ה
הדר גולדשמידט
מדרגה מדרגה
גלי שבוע טוב, את שואלת בעצם במה להמר... תואר במכללה או תואר באוניברסיטה. אני לא יכולה לעזור לך לעשות את הבחירה. אני כן יכולה לומר שלפעמים במכללות קל יותר להוציא ציונים גבוהים ואז ממוצע התואר גבוה ולא מהוה בעיה בקבלה לתואר מתקדם. הרי המשך המסלול תלוי בציוני התואר הראשון.. ואיפה למדת אותו משמש כפקטור אחד לצד הציונים.
בכלל אני ממליצה לך בחום לבחון מדרגה, מדרגה. אני התחלתי במגמה של תואר ראשון בפסיכולוגיה וקרימינולוגיה, התכוונתי לעשות תואר שני באחד מהם והגעתי לבחירה הזו אחרי הרבה יותר מ-10 לבטים.. אחרי שנה הבנתי שאני רוצה להוריד את הפוקוס מקרימינולוגיה ועדיין הייתי סקרנית לכל תחומי מדעי החברה, שילבתי סוציולוגיה.
רק בזכות העשייה שנהנתי ממנה וגדלתי לתוכה הבנתי שאני רוצה להתמחות במשאבי אנוש גם באקדמיה.
את כל זה למדתי מנסיון, יכול להיות שהמסלול שאת תווה עכשיו יתאים לך בתום הלימודים ויכול להיות שדווקא ישתנה.. כיוון שגם את בוחרת בלימודים שמכילים קצת מהכל וניתן לקחת אותם לכמה כיוונים, אני ממליצה לך להתרכז במדרגה הראשונה להיות במיטבך בה וכשתהיי לקראת המדרגה הבאה לשקול את צעדייך.
גשי לשתי הפקולטות, תרגישי את האווירה, תמהרי לפני ששנת הלימודים מסתיימת, יתכן ומה שתראי יעזור לך בבחירה.