שלום רציתי לקבל ייעוץ לגבי הסבה מקצועית , סיימתי תואר ראשון בתעשיה וניהול לפני כ5 שנים ,מאז עד היום אני עובדת בתחום שלא לגמרי תחום של תעו"נ אבל יש נגיעות בלוגיסטיקה רכש ,שירות , אבטחת איכות בקיצור עושה קצת מהכל . הבעיה שאני לא מסופקת מהעבודה יש לי שאיפה לתחום הרפואי , טיפולי , יעוץ, וגם גרפיקה או עיצוב . חשבתי על פיזיוטרפיה , תזונה , חינוך .. בקיצור לא ממוקדת גם תחום הרכש מעניין אותי ,אם היה קשור לרפואה . מסתבר שבגיל 20 ידעתי יותר טוב מה אני רוצה ללמוד ,והלכתי על הנדסה תחום ריאלי. והיום שהגעתי לגיל ה30 אני לא מוצאת את עצמי. תודה
ה
הדר גולדשמידט
יעוץ אישי מקצועי עם נקודות למחשבה
אילנה שלום, גיל 30 הוא גיל צעיר! :) אם את מרגישה שאת חוטאת בעשייה ובהגשמה, זה הזמן לעשות בירור מעמיק, כי בעוד 10 שנים יהיה משמעותית קשה יותר. במקביל לעצתי אני ממליצה בחום לפנות להכוון אישי ממוקד, פגישה אחת יכולה לשפוך כ"כ הרבה אור על הדרך, שחבל לפעמים על הזמן שמבלים בשאלה..
בכל מקרה, אנסה לזרוק לך כמה מחשבות לדרך..
לוגיסטיקה בהחלט שייכת לענף הרכש. מה עם להתמקד ברכש, שילוח בינלאומי בתחום הרפואי כמו שציינת? יש הרבה חברות בישראל שעוסקות בתרופות ובציוד רפואי. על אותו משקל באותן החברות את יכולה לבחון את נושא ניהול מוצר / תומכת מוצר/ מרקום - בהמשך, עבודה מול לקוחות/ ספקים תוכלי להכניס גם את נושא הייעוץ, אומנם לא ממקום טיפולי אבל עשוי להיות מעניין ויצירתי.
נסי ללמוד את שוק העבודה שמעניין אותך לעומקו, כל אחד מהתחומים שהעלית, רחב מאוד, נסי ללמוד מה באמת עושה גרפיקאי, פזיותרפיסט, תזונאי, איש חינוך.. צמצמי מתוך הידיעה את האפשרויות, רדי רזולוציות, במילים אחרות תחפרי! ציינת פה תחומים שונים לגמרי האחד מהשני, הן ברמת הקרבה הפיזית ללקוח והן בתמורה הרגשית שאת נדרשת לתת בכל אחד מהם, בדי גם מההיבטים האלה מה המשמעויות של כל תחום
תנסי לבחון איך את יכולה לקחת את התחומים האלה ולחבר אותם לעולם התוכן שלך, זה יהיה המהלך הכי נכון, גם הסבה אם היא נעשית בשילוב הידע שצברת נתפסת מהר יותר בין אם כי לך קל יותר ובין אם לשוק יש מה לקבל בזמן קצר יותר..
שוב, אני ממליצה לא לעשות תהליכי הסבה ללא סיוע מקצועי בין אם כחלק מתהליך ובין אם בעזרה נקודתית. הסבה מקצועית דורשת לא מעט משאבים נפשיים-פיננסיים ומרבית האנשים לא עושים אותם פעמיים בחיים, אז אם כבר את עושה מהלך של שינוי, תעשי אותו הפעם מבחירה מלאה, כשהתמונה שמוצגת לפניך ברורה והדרך מוארת, עד כמה שניתן.
בהצלחה , הדר גולדשמידט - ייעוץ והכוון מקצועי 052-6969745